Újabb földi szúnyoggyérítést írtak ki Sándorfalvára

1. napirendi pont: Sándorfalva, Széchenyi utca 24. szám alatti önkormányzati tulajdonban álló Szolgáltató Ház I/2. szám alatti megjelölésű helyiség bérleti jogának feltételhez kötött átadásához történő hozzájárulás
2020-07-28
Minket hívjon, ne a Facebookra írjon!
2020-07-30

Utoljára frissítve 2020-07-29

A légi szúnyoggyérítéssel együtt az idei nyáron ez már az ötödik alkalom, hogy a szúnyogok ellen védekezünk. Ebből egy volt az önkormányzat által finanszírozva, a többi pedig központi szervezésű.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. augusztus 7-én, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 8-án, vagy 9-én, szinténa napnyugta utáni órákban végzik el.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.