Új sofőr vezette a kukásautót, máshogy lett összegyűjtve a szemét

Ebzárlat és legeltetési tilalom október első három hetében
2017-09-21
Művelődési, Oktatási, Egészségügyi és Szociális Bizottság 2017. szeptember 21-i jegyzőkönyve
2017-09-26

Elvitték a szemetet, csak nem a megszokott úton.

Többen is jelezték a polgármesteri hivatalban, annak ellenére, hogy időben kirakták a szemetet – ahogy máskor is –, nem jött érte a kukásautó. Megkérdeztük, mire kell számítani a lakosoknak, kiderült, (remélhetőleg) egyedi, egyszeri esetről van szó: a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-től Lukács Attila műszaki igazgató helyettes az alábbiakat válaszolta, sőt kitért a sárga zsákokra is:

„A területre egy az egyik új gépjárművezető volt beosztva. Kapott a járathoz térképet, de valószínű, hogy egy kicsit megkeveredett benne, és másképpen szedte fel a járatot. A GPS jelből lekövetve utcát nem hagyott ki, csak az időrendben történt egy kis eltérés az előző gyűjtési napokhoz képest.

Sárga zsákot ettől függetlenül valószínű, hogy minden lakos kapott tekintettel arra, hogy helyi lakosok osztják ki a zsákokat, akik ismerik a területet. Amennyiben bárkinek gondja van, véletlen nincs zsákja, kérjük, hívja fel a díjmentesen hívható zöldszámunkat

80/822-228

és munkatársunk eljuttatja a megfelelő számú zsákot.

Semmilyen változást nem kívánunk bevezetni a lakosság értesítése nélkül, kérésünk továbbra is az, hogy függetlenül attól, hogy a gyűjtés délután történik, a kora délelőtti órákban helyezzék ki a megtelt szelektíves zsákot.

Amennyiben valamilyen ok miatt elmaradt volna a szállítás, kérjük még a szállítás napján értesítsék társaságunk diszpécserszolgálatát, 05.00–20.00-ig hívható a 62/777-161-es telefonszámon.

Október 4-én tudjuk azoknál az ingatlanoknál pótolni a begyűjtést, ahol most a korai időpont miatt esetlegesen az elmaradt.

Társaságunk mindamellett elnézést kért mindazoktól, akinél elmaradt a sárga szelektíves zsák begyűjtése.”

Betűméret