Új helyen a fogyasztóvédelem

Nő a beruházási kedv Csongrád megyében
2011-04-11
Mi is „Főzzünk játszóteret”!
2011-04-11

Utoljára frissítve 2011-04-11

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége mostantól új helyen fogadja ügyfeleit: a Tisza Lajos krt-i, földszinti épületrész átadásával nem csak a hatóság lesz könnyebben elérhető az állampolgárok számára, hanem a korábbihoz képest a fenntartása is jelentős költségmegtakarítással jár. Az irodaavató alkalmából adja át B. Nagy László kormánymegbízott az első Csongrád megyei vállalkozásoknak azokat az okmányokat, amelyekkel igazolhatják vásárlóik előtt: pozitív listára kerültek.

Meg vannak az első pozitív listás vállalkozások Csongrád megyében

A fogyasztóvédelmi felügyelőség nem az első olyan szakhatósága a Csongrád Megyei Kormányhivatalnak, amely a takarékosabb működtetés jegyében bérelt helységből saját ingatlanba költözik. Az elmúlt három hónap alatt számos hasonló döntés született, amelynek köszönhetően több mint 56 millió forinttal csökkentek a fenntartási kiadások.

Ebből a fogyasztóvédelem átköltözése közel 8.5 millió forint bérleti díj megtakarításával jár együtt, ráadásul a 270 m²-es, 5 irodából álló épületrész, ahol 14 munkatárs dolgozik majd, az utcáról is könnyen megközelíthető.

Az új székhely átadásával együtt köszöntik az első olyan Csongrád megyei vállalkozásokat, amelyek felkerültek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által létrehozott pozitív listára.  Ezen a listán olyan vállalkozások kapnak helyet, amelyekről a megyei szervezet átfogó ellenőrzése során megállapítja, hogy a vizsgált területen kereskedelmi gyakorlatuk megfelel a jogszabályi előírásoknak. Az első ilyen terület az „Árfeltüntetés és árfelszámítás” szabályainak betartása volt. A március 1-vel indult vizsgálatok alapján 18 Csongrád megyei vállalkozás felelt meg a követelményeknek. A pozitív listára kerülésről szóló okmányt, – amelyet az üzletükben is kifüggeszthetnek -, a kormánymegbízott ad át a vállalkozások képviselőinek.

Az irodaavatónak időpontja:

2011. április 8-án, péntek 10:00 óra,

helyszíne pedig: a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége

Szeged, Tisza Lajos krt. 11.

A sajtóeseményre Önt is várjuk!

B. Nagy László

kormánymegbízott megbízásából

 

Varga Márta

kommunikációs vezető