Tanyaszámlálás lesz áprilisban

Életveszélyes lehet a szemétégetés!
2016-03-30
Tanyaszámlálás – tudnivalók
2016-03-30

Csongrád megye kormányhivatalának munkatársai áprilisban végigjárják a megye tanyáit, így a Sándorfalva környékieket is.

Április 1-jétől 30-áig tart a nagy országos tanyaszámlálás, amelynek az is a része, hogy a megye összes tanyáját összeírják. Azért van szükség erre a „népszámlására”, mert a kormány egy határozatában kiemelt célként jelölte meg, hogy valamennyi tanyát legkésőbb 2020-ig bekössék a villamosenergia-hálózatba.

„Jelenleg hazánkban nincs olyan hiteles statisztika, amely alapján meg lehetne határozni a tanyán élők jelenlegi helyzetét, szociális rászorultságát, különösen az árammal nem rendelkező tanyák számát, elhelyezkedését, fizikai állapotát, így a tanyák villamosításának beruházási tervének megalapozásához felmérés elvégzése szükséges” – áll a kormányhivatali közleményben. A tanyák felmérését az érintett megyei kormányhivatalok és azok járási hivatalai végzik el. A kormányhivatali munkatársak a Földművelésügyi Minisztérium által készített elektronikus űrlap kitöltésével mérik fel a tanyákat.

A felmérést végző munkatársak minden esetben fényképes megbízólevéllel igazolják magukat. Kéri is az érintetteket a kormányhivatal, hogy a visszaélések elkerülése érdekében „magát igazolni nem tudó, megbízólevéllel nem rendelkező személyeket a fenti felmérés elkészítése céljából ingatlanuk területére ne engedjenek be, kérdéseikre ne válaszoljanak.”

A két csatolt, letölthető fájlban a teljes, hivatalos szöveg olvasható.

icon Tanyaszámlálás – felhívás (64.58 kB)

icon Tanyaszámlálás – tudnivalók (72.12 kB)