Tájékoztatás hóeltakarításról

Közmeghallgatás
2015-01-13
Bűnmegelőzési Hírlevél – Január
2015-01-28

Tisztelt Lakosság!

Korábban már tájékoztattuk Önöket arról, hogy a hóeltakarítási munkálatok 2014. november 10. napjától 2015. április 5. napjáig Sándorfalva területén egy meghatározott ütemterv alapján valósulnak meg.

A SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. a buszpályaudvar, a piactér, a kerékpárút hálózat, a nádastói sétány, valamint a Polgármesteri Hivatal előtti díszburkolat területén végez gépi hóeltakarítási munkálatokat, valamint síkosság mentesítési feladatokat. 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Sándorfalva valamennyi bel- és külterületi útjainak hó eltakarítását 5-10 cm magasság felett és legfőképpen az éjszakai, valamit a hajnali órákban tudjuk hatékonyan elvégezni, vállalkozók bevonásával, amelyhez 4 db munkagép áll rendelkezésünkre. Ebben az esetben – a vállalkozási szerződések szerint – a vállalkozóknak az értesítést követő 1-2 órán belül van kiállási kötelezettsége és a munka megkezdését követően a takarításra további 4-6 óra áll rendelkezésre, ezért kérjük a megértésüket, türelmüket.

A Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (III.25.), valamint 8/2013. (II.28.) rendeletei alapján az ingatlan tulajdonosa, használója köteles gondoskodni az ingatlant övező járda tisztántartásáról, a hó eltakarításáról és a síkosságának mentesítéséről. A járdáról a havat szükség szerint a hóesés után, de legkésőbb reggel 07:00 óráig el kell takarítani. Az ónos esőtől, jégtől, hótól síkossá vált járdát, ha szükséges, naponként többször fel kell hinteni, amelyre a kötelezett által beszerzett, bomló, szerves anyagot nem tartalmazó, baleset okozására nem alkalmas szóróanyagot kell alkalmazni. Természetesen a síkosság mentesítésre használt anyagok a SÖV-nél is rendelkezésre állnak, szükség esetén azok az autóbusz várókban és a gyalogos átkelőhelyeken kerülnek kiszórásra.

Folyamatos havazás esetén, rendkívüli hó helyzetben – gépparkunk korlátozottsága miatt –elsősorban a fő közlekedési (tömegközlekedési) útvonalakat tudjuk megtisztítani, ezért kérjük a lakosság segítségét és megértését.

Felhívjuk továbbá a lakosság figyelmét, hogy hóesésben, jeges úton – amennyiben lehetőség van rá –ne induljanak útnak gépkocsival. Amennyiben mégis elindulnak, a gépkocsi legyen felszerelve téli gumiabroncsokkal.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:

SÖV Sándorfalvi Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Dokumentum megtekintése>>>

FACEBOOK
TWITTER
Betűméret