Szúnyoggyérítés kezdődik Sándorfalván

Gratulálunk a Sándorfalva Városi Önkormányzat által kitüntetetteknek!
2019-06-05
Tagsági kártyával segíti a helyi gazdasági életet az Ipartestület
2019-06-06

Utoljára frissítve 2019-06-05

A szúnyogoknak esélyük sem lesz. Június 12. után földi és légi szúnyoggyérítését hajtanak végre.

Az országos központi szúnyoggyérítés értesítője szerint a légi kémiai védekezés 2019. június 12-én a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában végzik. Amennyiben az időjárás nem kedvezne ennek, tartaléknapokat is kiírtak, amik a következők: 2019. június 13-14.

A földi kémiai védekezés szintén 2019. június 12-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre, és a tartaléknapok is megegyeznek a légi kémiai védekezésnél kiírtakkal.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.