Sport – Felkészültünk a tavaszi menetelésre?!

Meghívó Lakossági fórumra
2011-03-29
Ünnepi miserend Sándorfalván
2011-03-30

Utoljára frissítve 2011-03-30

U19: Pár szót szólva az őszi idényről, hogy hogyan is teljesített az U19 –es csapatunk. A fiúk az őszi idényt a második helyen fejezték be a Megye I. osztályú ifi bajnokságban, tíz győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, 39 rúgott és 12 kapott góllal. Ami a kapott gólok számát illeti, a bajnokságban a legkevesebb gólt kaptuk, lőtt gólok számát illetően a negyedik helyen vagyunk. A gólok elérésében tízen egy játékosunk jeleskedett, akik közül Varga Richard és Vékes Martin lőtték a legtöbb gólt, szám szerint hetet-hetet és utánuk következik hat találattal Landler Péter, ők hárman lőtték góljainknak több mint felét.

A második hely tudatában kezdtük el január 18-án a tavaszi felkészülést. Az őszi játékos kerethez viszonyítva, kevesebben lettünk két alapemberrel, Kalapács Zoltán és Vékes Martinnal. Ők ezen túl a KTE Kecskemét utánpótlás csapataiban folytatják pályafutásukat. Megemlíteném még Kocsis Bencét, aki sajnos egészségügyi okok miatt nem tudja folytatni a játékot. Így tízen kilencfős kerettel kezdtük el a felkészülést. A januári első szakaszban az edzés látogatottság igen szerény, 53 százalékos volt csupán, amivel nem vagyok elégedett. Nagyon sokan örülnének annak, hogy ha ilyen jó körülmények között edzhetnének, mint amilyen feltételek Sándorfalván vannak. Elmondtam a játékosoknak, az őszi második hely, csak akkor tartható meg, ha a munkát komolyan vesszük. Egy bajnokságban jó helyezést elérni nagyon nehéz, de még nehezebb azt megtartani. A második felkészülési szakaszedzés látogatottsága 75 %-ra növekedett, meglátjuk mire lesz ez elég, mivel az U19 csapat játékosainak 84 százaléka az U16 serdülő bajnokságban is versenyezik. Nehéz tavaszra számítok, de remélem, menetközben pótolni tudjuk a hiányosságokat, megfelelő hozzá állással és munkával.

Végezetül sok sikert kívánok a csapatomnak és sérülésmentes tavaszi bajnokságot.

Edző: Szűcs Dénes

 

U16: Március elején mi is megkezdtük a felkészülést. A csapat tagjai zömében edzésekkel edzőmérkőzésekkel készült a szezonra. Többségük másik csapatban is szerepel így leginkább az U19-es csapattal együtt készülve próbáltak a szezonra formába lendülni. Szeretnénk megtartani az őszi 1. helyezésünket, ami igen nehéznek ígérkezik, hiszen a labdarúgást abbahagyó és más egyesülethez átigazolt játékosok ezt a csapatot is érintik. Mindent megteszünk, azért hogy egy sikeres tavaszi idényt zárjunk.

Edző,szövetségi kapitány: Hegedűs András

 

U15: Három hetes pihenőt követően január 8-án kezdtük a tavaszi szezonra való felkészülést. Első négy hétben inkább kondicionális edzések szerepeltek a programban. Majd a következő időszakban inkább labdás-mozgáskoordinációs gyakorlatokkal készültünk és edzőmérkőzések is szerepeltek a programban. Az első öt-hat hétben főleg a betegségek (torokfájás-magas lázzal illetve hányás-hasmenéses vírus) okoztak némi hátráltatást mind edzésmunkában és edzőmérkőzéseken. Heti öt edzést vezényeltem, melynek még a betegségek idején is átlag 60% felett volt a látogatottság, ez jónak mondható.. Második helyen zártuk az őszi bajnokságot a kiemelt U15 NB. II. oszt. Dél- Kelet csoportjában, az eredeti célkitűzés az 5.-8. hely megszerzése volt, melyen csak a tavaszi szezon közepétől módosíthatunk, nyilván mi minden mérkőzésen győzni akarunk és minél előrébb végezni a tabellán. Az őszi gólkirályunk Gyulai Dániel (13 találattal) sajnálatomra úgy döntött, hogy a Tisza Volán SC-be távozik. Csapat szempontjából ez nagy érvágás eredményesség és taktikai játékunkban egyaránt. Más játékrendszert kellett begyakorolni, mely nem megy zökkenőmentesen. Edzőmérkőzéseinket szándékosan mi korosztályunknál (96-97-ben születettek) idősebb korú (93-94-95-96-ban) születettek megyei U16-os csapatokkal játszottunk váltakozó sikerrel. A Szentesi Farkasok USE-t 4:0-ra megvertük, míg az SZVSE csapatától először 8:3-ra, míg a visszavágón 4:1-re maradtunk alul. Végén a Kisteleki TE csapatát magabiztosan 12:0-ra múltuk felül. Bízom a játékosokban, remélem, igazi csapattá formálódunk, ha minden ki mindig odateszi, magát szép tavasz elé nézünk.

Edző: Gonda László

 

U13: Mi is január 8-án kezdtük a felkészülést, mint az U15-sök szinte együttvégeztünk a feladatokkal, csak az edzőmérkőzéseinket más csapatokkal játszottuk illetve más korosztályúakkal. A csapatomat nálam is megtizedelte a betegség felkészülésünk során. Az edzések nálunk is heti 5 alkalommal voltak, melynek a látogatottságát megfelelőnek találom, de hogy még egységesebb csapattá váljunk, fokozni kellene a srácoknak. Az egységesebb csapattá formálás a feladatom, bízom benne sikerül a tavaszi idényre, mely a csapat eredményeiben is realizálódik. Ősszel 11-dik helyen zártunk. Célunk az lehet, hogy megduplázzuk pontjaink számát. Sajnos két meghatározó játékos szünetelteti a játékát (Micicz Zoltán és Rohács Ákos) míg egy ember újrakezdte Darlaczi Levente és a 2000-es születésű Gégény Ádám csatlakozott a csapathoz.  Az edzőmérkőzéseken mi is korban idősebbekkel játszottunk a SZVSE-től először 5:4-re kikaptunk majd Hszaták Junior FC Szenes-től 7:3-ra, a SZVSE-ét a visszavágón 4:1 arányban legyőztük. Bízom a csapat hozzáállásában, úgy érzem jól sikerült a felkészülés.

Edző: ifj. Gonda László

 

U11: Az U-11-es korosztály téli felkészülésében a prioritást a technikai felkészítés és a játék jelentette. Fontos szerepet kapott a labdaérzékelés és az ügyesség fejlesztése.

Márciustól a szabadtéri edzéseken, a koordinációs gyakorlatok és a gyorsasági állóképesség fejlesztése mellett a 7-7 elleni játékot gyakoroljuk pozíciós és elmozgó rendszerben. Stabil keretünk 14-16 fő. A tél folyamán két játékos abbahagyta a versenyszerű sportot, eközben csapatunk 3 új játékossal bővült. Télen, 3 tornán tudtunk sikeresen részt venni.

Tavasszal pedig az U-12-es megyei bajnokságban folytatjuk szereplésünket, ahol az ősz folyamán csapatunk 100%-os teljesítménnyel zárt. Azt nem tudom ígérni, hogy ez így is marad, de törekszünk arra, hogy minél több győzelmet arassunk. Ez a bajnokság remek áthidaló pálya, és a nagypálya között. Talán nem lesz olyan nagy a különbség, egyszerűbb lesz átállni, és sikeresebbek leszünk, már az U13-ban is. Eddig eltelt fél év, míg összerázódtak a bajnokságra, talán így csökkenthető a különbség is.

Edző: Pigniczki Zoltán

Hajrá Sándorfalvi UKSE

 

Tisztelettel: Gonda László

Szakmai igazgató