Sándorfalván is végez koronavírus-szűrést a Szegedi Tudományegyetem

Védőeszközöket kapnak a sándorfalvi orvosok
2020-04-29
Alább olvashatóak a piac látogatásának szabályai a veszélyhelyzet ideje alatt
2020-05-05
Vissza a hírekhez

Budapest, 2020. április 23. Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 23-án. MTI/Balogh Zoltán

Utoljára frissítve 2020-04-30

Mi is reprezentatív mintavételi hely vagyunk, akiket kijelöltek a szűrővizsgálatra, azok menjenek el – nem túlzás a Föld lakosságának az érdekében.

Egész Magyarországról készül egy nagy reprezentatív szűrővizsgálat, amelynek az a célja, hogy pontos képet kapjunk a koronavírus-járvány kiterjedéséről, a fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. Az országos tesztelésen a Központi Statisztikai Hivatal statisztikusai segítségével kiválasztott 17 ezer 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett, minden korosztályból. A vizsgálatokat a régióban a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja szervezi, így Sándorfalván is.

Íme Gajdosné Pataki Zsuzsanna hivatalos közleménye a vizsgálattal kapcsolatosan:

Tisztelt Sándorfalviak!

Magyarország kormánya az operatív törzs javaslata alapján arról döntött a vírus terjedésének megállapítása érdekében, hogy megvizsgálja az ország lakosságának átfertőzöttségét.

A szűrővizsgálatot, a lakosság SARS-CoV-2 vírussal való átfertőzöttségének kutatását Csongrád megyében a Szegedi Tudományegyetem végzi.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal arról értesített, hogy ezen reprezentatív mintavételi helynek kijelölte településünket, Sándorfalvát is. A mintavétel időpontja: 2020. május 2., szombat.

A vizsgálat során hagyományos orr-garat nyálkahártya mintavétel, vérvétel és kérdőív kitöltése történik. Erről a vizsgálatról értesítették azokat a személyeket, akik bekerültek azok közé, akiket a KSH statisztikai modellje alapján kiválasztottak. Náluk végzik el a vizsgálatot.

Kedves kiválasztottak!

Kérem önöket, menjenek el a vizsgálatra! Önök most minket, Sándorfalvát, Csongrád megyét, a dél-alföldi régiót, Magyarországot – és tényleg nem túlzás, az egész világot képviselik.

Ezek az eredmények segítik a tudósokat abban, hogy megértsék, hogyan terjed a koronavírus, és ezek az eredmények segíthetnek abban is, hogy minél hamarabb meglegyen a védőoltás.

Legyenek ott, érezzék kötelességüknek elmenni!