SAJTÓKÖZLEMÉNY

16. napirendi pont
2012-04-25
Tájékoztató az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatairól
2012-04-27

Utoljára frissítve 2012-04-27

Az Európai Bizottság „A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen.” kampány keretében 2012 áprilisában egy hat hirdetésből álló sorozatot jelentetett meg a tagállamokban, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyeken erősödő diszkriminációra. Április 16-30. között Szegeden 76 helyen láthatók az EU és a nemzeti diszkriminációellenes jogszabályok megismerését elősegítő akció plakátjai.

 

A munkanélküliség napjainkban egész Európában igen magas, és az állásban lévő munkavállalók is gyakran bizonytalanok jövőjükkel kapcsolatban. Ez fokozhatja a diszkriminációt, és arra késztetheti az embereket, hogy elrejtsék vagy minimalizálni próbálják az egymás között fennálló különbségeket. A munkahelyteremtés olyan fontos feladat, melyet meg kell oldani. Az elmúlt években a munkanélküliség folyamatosan emelkedett, és napjainkban az uniós munkavállalók több mint 10%-a munkanélküli, azaz közel 24,5 millió embernek nincs állása. Ennek megoldására az Európai Bizottság ajánláscsomagot is kidolgozott.*

Ilyen helyzetben nagy jelentőséget nyer a munkahelyi diszkrimináció elleni küzdelem, valamint a tájékoztatás a nemzeti egyenlőségi testületekről, amelyek segítséget nyújtanak és tanácsot adnak a hozzájuk fordulóknak. Emellett az információs kampány támogatja a sokszínűséget, és annak az európai társadalomra gyakorolt előnyös hatásait. Ezen kívül, ha a tagállamok végrehajtják az ajánláscsomagban foglaltakat, 2020-ra várhatóan a 20–64 éves korosztályba tartozó munkavállalók 75%-a el tud majd helyezkedni.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a magyarországi kontaktpontja ennek az akciónak. Hasonlóan a tagállamokban működő nemzeti egyenlőségi testületekhez, a hatóság a plakátok kivitelezésében közvetlenül nem vett részt, hiszen a kampány kreatívjai minden országban egységesek és azonos arculattal jelennek meg. Hazánkban a kampány a fogyatékosság, az életkor és a szexuális orientáció miatti hátrányos munkahelyi megkülönböztetésre fókuszál. 2012. április 16-30. között Budapesten, Debrecenben és Szegeden közterületi hirdetések – citylight – formájában találkozhat vele a lakosság. Összesen 1200 poszter került kihelyezésre, ebből 76 látható a Csongrád megyei székhely troli- és buszmegállóiban, forgalmasabb csomópontjain és bevásárlóközpontokban. Többek között a Szeged Árkádban, a METRO áruház parkolójában, a Boldogasszony sugárút, a Budapesti körút, a Dorozsmai út, a Hont Ferenc utca, a Mars tér, a Népkert sor, a Retek utca és a Rókusi körút több pontján is.

A plakátok szövege egy sorompó képében jelenik meg, amely eltakarja a szereplő arcának egy részét, ugyanis a diszkrimináció hatására előfordulhat, hogy az érintett személy elrejti, vagy el szeretné rejteni személyiségének jellemzőit munkatársai, jelenlegi vagy leendő munkaadója elől. A hirdetések a kampány központi üzenetével végződnek – a diszkrimináció törvényellenes, és küzdenünk kell ellene.
Ezzel párhuzamosan két országos napilapban jelennek meg az akció plakátjai. A Metro-polban eddig három alkalommal találkozhattak vele az olvasók: április 16-án, 18-án és 24-én, továbbá ezen a héten 26-án és 27-én is megjelennek a lapban. A Blikk április 24-én, 26-án és 27-én közli az Európai Bizottság munkahelyi hátrányos megkülönböztetés elleni küzdő kampányának hirdetéseit.
Az Európai Bizottság által szervezett akció az EU minden tagállamában aktív, s része az a 27 tagállam nyelvén készült videoklip is, amely a kampány weboldaláról tölthető le: https://ec.europa.eu/justice/fdad/cms/stopdiscrimination/?langid=en
Fontos, hogy a különböző társadalmi csoportok széles körében ismertté váljanak a hatósági tapasztalatok és lehetőségek, valamint az egyenlő bánásmód követelménye. Hazánkban a 2005-ben létrejött budapesti székhelyű Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordulhatnak a panaszosok. 2009-ben a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) forrásaira támaszkodva a hatóság tevékenységi köre kibővült és alkalmassá vált arra, hogy a hatósági jogalkalmazáson túlmutató társadalmi igényeknek is megfeleljen. Az ország minden régiójára, megyéjére és kistérségére kiterjedő egyenlőbánásmód-referensi hálózat alakult, amely a hatósági szolgáltatások személyes elérését 2009 szeptemberétől megyei és kistérségi szinteken is elérhetővé teszi.
A megyeszékhelyeken heti rendszerességgel – országos hálózati szinten összesen havi 332 órában – tartanak ingyenes ügyfélfogadást a szakemberek, fog
adják a diszkrimináció áldozatait és azokat, akik a hatóság szolgáltatásai, az egyenlő bánásmód követelménye, a diszkriminációmentesség előnyei iránt érdeklődnek. A referensi hálózat munkatársai jogász végzettségű, az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség terén komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik közel viszik a jogérvényesítés lehetőségét a hátrányos megkülönböztetést elszenvedett emberekhez.
Csongrád megyében dr. Kiss Éva egyenlőbánásmód-referens várja a panaszosokat.

Tel: +36 30 275 25 20, e-mail: kissevadr@invitel.hu

Ügyfélfogadás helyszíne: Szegedi Esélyek Háza; 6721 Szeged, Eszperantó u. 1. Ügyfélfogadás ideje: csütörtök 12.00-16.00
További információ, részvételi szándék jelzése:
Ágó Anna kommunikációs és rendezvényszervező koordinátor
Tel: +36 1 336 7652, +36 20 419 7442, e-mail: anna.ago@ebh.gov.hu
Fris E. Kata kommunikációs koordinátor
Tel: +36 1 336 7652, +36 70 316 6587, e-mail: katalin.fris@ebh.gov.hu
Egyenlő Bánásmód Hatóság TÁMOP Projektiroda
TÁMOP-5.5.5/08/1 – A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése
1024 Budapest,

>>>PDF dokumentum megtekintése<<<