Sajnos, még mindig sok idős embert látunk az utcákon, boltokban

Orbán Viktor: felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét
2020-03-19
Kigyulladt egy busz Sándorfalván
2020-03-19

Utoljára frissítve 2020-03-19

„Még mindig nagyon sok idős embert látunk a tömegközlekedési eszközökön, a boltokban, az utcákon. Tisztelettel kérem őket, fogadják meg a tanácsainkat, hiszen aggódunk értük, mert ők azok, akik a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásnak vannak kitéve” – szólt az idősekhez dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Fontos tudni az időseknek, hogy ez egy láthatatlan és az idősekre nagyon veszélyes vírus. Ott lehet a falvakban, a vidéki városokban, a fővárosban. Ott lehet már a kisboltban, a buszon, az orvosi rendelőben. Bárhol, ahol sok ember jár. 

Ezért arra kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon! Lehetőleg, ne menjenek most sehová! Főleg ne, ahol sok ember van, még az orvosi rendelőbe se! Szükség esetén telefonon tartsák a kapcsolatot családtagjaikkal, ismerőseikkel és telefonon forduljanak hozzájuk, vagy az önkormányzathoz, ha valamiben segítségre van szükségük. Gyakran és alaposan mossanak kezet! Sokat szellőztessenek!

Aggódunk az idősekért.

Ha a magyar emberek nem értik meg azt az üzenetet, amit közvetítünk feléjük, önmagában a hatóságoknak nincs esélyük megakadályozni a járvány terjedését

Ha a magyar emberek nem értik meg azt az üzenetet, amit közvetítünk feléjük, önmagában a hatóságoknak nincs esélyük megakadályozni a járvány terjedését.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. március 18., szerda

Az idősek a legveszélyeztetettebbek, lehetőleg maradjanak otthon!

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-idosek-legveszelyeztettebbek-lehetoleg-maradjanak-otthon

Via: koronavirus.gov.hu