Polgármesteri ünnepi köszöntő

Sándorfalvi Kisbíró – 2020. december
2020-12-16
Szemelvények az elmúlt hónapok eseményeiből
2020-12-16

Utoljára frissítve 2020-12-17

Kedves Sándorfalviak! Amikor arra készültem, hogy ünnepi köszöntőt írjak Önöknek, fellapoztam számtalan idézetes könyvet, átgondoltam a 2020-as évet és minél tovább gondolkodtam, annál tanácstalanabb lettem.

Elkeserített a tudat, hogy idén nem találkozhatok Önökkel az adventi ünnepek alatt, nem lesznek karácsonyi ünnepségek az intézményekben, egyesületeknél, nem hallgathatjuk közösen a városi adventi koszorúnál a gyerekek ünnepi műsorát, kicsit dideregve, de a szívünkben derűvel településünk főterén.

Az idei évet meghatározó koronavírus-válságnak még nem értünk a végére és tisztában kell lennünk vele, hogy kedvezőtlen hatásaival még sokáig együtt kell élnünk, a közvetlen veszély elmúltával is.

Fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a nehéz helyzet ellenére mennyi pozitív példáját láthattam az önzetlenségnek, együttműködésnek, a váratlan problémák hatékony kezelésének. Mi, akik egy közösséghez tartozunk, felelősséggel tartozunk egymásért és segítenünk kell egymásnak.

Mindenki, aki csak egy idős ember helyett is bevásárol, önzetlenül korrepetál egy gyermeket, online órát tart, hogy egy közösség mozoghasson, aki egy személyes jó szóval, egy tányér meleg étellel, odafigyeléssel, kedvességgel vagy egy mosollyal segít, mindenki, aki másvalaki helyett elhozza, átveszi, elviszi, megcsinálja, megjavítja, szétosztja, mind-mind rengeteget ad.

Most, amikor a karácsony csodáját várjuk, ez még fontosabb. Ezek alatt a hetek alatt egyébként is másként viselkedünk, mint az év többi részében: csendesebben, békésebben, telve reménnyel, egymásra még jobban odafigyelve. Ennek most még fokozottabban így kell lennie.

A viszontlátás öröme felértékelődött, a személyesen kimondott szó értéket nyert és az együtt töltött idő a legértékesebb kinccsé vált. Kívánok magunknak bölcsességet, hogy ezt meg tudjuk őrizni és tovább tudjuk gondozni!

Arra biztatom Önöket, hogy lássák meg a jót, lássák meg a szépet, éljék meg az élet apró örömeit szeretteik körében!

BOLDOG ÜNNEPEKET SÁNDORFALVA!
Gajdosné Pataki Zsuzsanna
polgármester