Október elején mutatta be legújabb videoklipjét a Dodgem együttes, Magyarország legjobb sulizenekara

Kisbíró – 2014. Október
2014-10-27
Kéknyelv: újabb járványkitörések Csongrád megyében
2014-10-29

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola kamaracsoportja, a Dodgem együttes 2014. október 4-én, mutatta be legújabb dalát Szegeden az Iparkamara dísztermében. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat hivatalos dalának ajánlott szerzemény Sárközy Fanni (zeneszerző, előadóművész) és Polyák Péter (dalszövegíró) szerzőpáros nevéhez köthető, akik kifejezetten e nemes célból írták meg a dalt a Dodgem együttesnek. A tizenéves fiatalokból álló együttes 7 éve működik, közel kétszáz koncerten vannak már túl. Idén nyáron elnyerték az Origo Zrt. által kiírt országos online tehetségkutató versenyen Magyarország Legjobb Sulizenekara címet, amelyhez kapcsolódóan nyereményük több fellépési lehetőség (VOLT fesztivál, Viva Comet) mellett többek között ez a videoklip is. A dal címe Gyermekszív, a hangfelvétel elkészülésében pedig Kaszás László zenekarvezetőn kívül Pély Barnabás is közreműködött. A videót az Y Media Team és az ArtBite Media csapata készítette.

„Megtisztelő, hogy a Szolgálatunk most már egy hivatalos dallal is gazdagabb lesz, nagy öröm számunkra, hogy az egészen fiatalok is fontosnak érzik a koraszülöttmentés ügyét.” fogalmazott Pintér Sándor kuratóriumi elnök, és megköszönte a fiatalokból álló együttes tagjainak a közreműködést.

„A klip bemutató napja nagyon jó hatással volt rám, és azt hiszem mindenkire. Úgy láttam, hogy a klip tetszik az embereknek, na meg persze a dal is, hiszen láttam, hogy többen is elsírták magukat, amitől nagyon boldog voltam. Nagyon nagy elismerés ez nekünk, hiszen egy nemes célt támogathatunk, és ezt nagy szeretettel tesszük. Nagyon szeretünk zenélni, és ez még jobb, ha van egy jó ügy is, amiért ezt tehetjük” – mondta a 12 éves Molnár Aliz, az együttes énekese.

„A kamarazenei foglalkozás egyik nagy feladata az egymásra való hangolódás és az egymásra figyelés. Tapasztalataim azt mutatják, hogy a csoportos zenekari foglalkozásokat azért kedvelik a fiatalok, mert izgalmas együtt alkotni, és a közös sikerek különleges érzelmi töltöttséggel bírnak. Aktív előadóművészként fontosnak tartom, hogy jó példával legyünk tanulóink előtt, és minél többször biztosítsuk számukra színpadi zenélés élményét.” –mondta Kaszás László zenekarvezető.

A zenekar tagjai:

Molnár Aliz – ének

Kelemen Bella – vokál

Kaszás Kornél – billentyű

Melegh Tamás – basszusgitár

Kaszás Kristóf – percussion

Branovacki Dániel – dob.

{youtube}q-ZgYfIDng0{/youtube}

Betűméret