Önkéntes lakossági adatgyűjtés kezdődik

Sándorfalva szenzációs kettőse a Kastélyban
2016-02-03
Varázskert nyílt a Petőfi Emlékkönyvtárban
2016-02-04

A Központi Statisztikai Hivatal Sándorfalván engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megbízásából a Statek Kft., igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét véletlenszerűen választották ki a statisztikai mintavétel reprezentativitásának szabályait követve. A válaszadás a kijelölt háztartásban élők számára nem kötelező, de részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az országról, régióról, településről készülő hiteles statisztikák előállításához.

Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek, és az adatok csak összesített formában, a személyes azonosíthatóság lehetősége nélkül kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezeli a KSH, azok mások számára nem hozzáférhetőek.

A munkával kapcsolatban a KSH Szegedi főosztályának munkatársai adnak felvilágosítást. Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a KSH weboldala is felvilágosítás nyújt az érdeklődőknek.

Betűméret