Nem a háború tört ki, csak hadgyakorlat van

Szúnyoggyérítés kezdődik Sándorfalván
2019-06-05
A szokásos lőgyakorlattal járó hangok is várhatóak
2019-06-06

A sándorfalvi lakosoknak nem kell megijedniük, ha háborús hangokat hallanak, akár még éjjel is, mert csupán csak arról van szó, hogy a közeli lőtéren katonák gyakorlatoznak.

A Magyar Honvédség hivatalos közlése szerint az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, amerikai katonákkal karöltve kiképzési foglalkozást tart a városunktól nem messze található lőtéren.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester június 5-én reggel fogadta az önkormányzat épületében az Egyesült Államok Polgári Ügyek csoportjának vezetőjét, Michael Nuttallt és munkatársait. Ők arról tájékoztattak minket, hogy a Műszaki Ezreddel három napig fognak gyakorlatozni.

A helyi lakosoknak biztosan nem újdonság a katonák látványa, illetve a lőgyakorlatokkal járó hanghatás, hiszen a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja is sűrűn gyakorlatozik a területen.

Mivel a katonai foglalkozással a fegyverek használata is jár, nem árt, ha a katonák tudása ezen a téren naprakészen van tartva.

Emiatt kérjük is a lakosság türelmét és megértését a hanghatásokkal és az úttesten esetlegesen megnövő gépjárműforgalommal kapcsolatban!

FACEBOOK
TWITTER
Betűméret