Nádastó: nincs és nem is volt fertőzésveszély

SÜRGŐSSÉGI előterjesztés: „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek támogatási program” keretében egészségipari vállalkozási célú szociális szövetkezetbe belépésről szándéknyilatkozat
2017-06-06
Tüdőszűrés két héten át a Budai-művelődési ház előtt
2017-06-12

Utoljára frissítve 2017-06-09

Egy szivattyú hibája miatt leállt a szennyvízrendszer pünkösdhétfőn, de azonnal javították. Másnap már rendben üzemelt a strand. A vízminőség azóta is rendben van.

Tönkrement egy átemelőszivattyú a Nádastón, ezért kényszerült arra a strand vezetése, hogy pünkösdhétfőn délután bezárjon.

– Megkértük a vendégeinket, hogy ne használják a mosdókat, és hagyják el a fürdőt. Mindenkinek fölajánlottuk, hogy visszaadjuk a jegy árát, vagy ingyen fürdőbelépőt adunk, amelyet egy másik alkalommal beválthat – mondta Deák Sándor, a SÖV ügyvezető igazgatója. – Azonnal elhárítottuk a problémát. Másnap, június 6-án az ÁNTSZ elvégezte az egyébként is soros vízmintavételt. Az első május 9-én volt, ezután még július 4-én, augusztus 1-jén és 22-én, majd szeptember 19-én lesz még egyébként.

Deák Sándor elmondta, az ÁNTSZ jegyzőkönyvben rögzítette, hogy kiváló minőségű a Nádastó vize.

Coli baktériumból 100 milliliterben 15-öt mértek, Enterococcusból pedig 140-et. A kiváló minőségű víznél ezeknek a határértéke 500, illetve 200, azaz egyik sincs a határérték közelében.

Azaz a strand bátran használható. Fürdésre kiválóan alkalmas a víz.