Megjelent a koronavírus településünkön, ezért újabb hatósági karanténok elrendelése vált szükségessé

Online is elérhető a Kisbíró koronavírusról szóló tájékoztató különszáma
2020-03-27
Változás az iskolai beiratkozásban
2020-03-30

Utoljára frissítve 2020-03-30

Tisztelt Sándorfalviak!

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya a hétvégén arról értesített, hogy a városban van két regisztrált koronavírus-fertőzött lakos.

A lakosok otthoni hatósági karanténban vannak, tüneteik enyhék.

A fertőzöttek kontakt kutatása folyamatban van, amely által feltérképezésre és kivizsgálásra kerülnek azok a személyek, akik a fertőzöttekkel érintkezhettek. A vizsgálat során feltárt érintettek haladéktalanul értesítésre kerülnek.

A két betegen kívül további nyolc fő, azaz összesen tíz személy van városunkban hatósági karantén alatt.

A járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek a megfigyelés időtartama alatt a kijelölt területet (lakásukat) nem hagyhatják el, másokkal csak a fertőzés megakadályozását biztosító rendszabályok betartásával érintkezhetnek.

Kötelesek betartani mindazokat az előírásokat és együttműködni azoknak az intézkedéseknek a végrehajtásában, amelyeket az egészségügyi hatóság a járvány megakadályozása érdekében ír elő és tesz meg.

Kérem Önöket, továbbra is ugyanolyan nyugodtan, fegyelmezetten, összefogva éljünk, segítsünk egymásnak, mint eddig! Vegyük komolyan a kormány által elrendelt kijárási korlátozásokat! Nyomatékosan kérem továbbá azt is, hogy továbbra is mindenki, aki csak teheti, maradjon egész nap otthon! Mindenki ügyeljen a megfelelő óvintézkedések és az ajánlott higiéniai előírások betartására! Fokozottan kérem erre az idősebb korosztály tagjait, akiket kiemelten veszélyeztet a járvány!

A Sándorfalvi Önkormányzat mindent megtesz a járvány lassítása érdekében.

Információért, segítségért hívja az éjjel-nappal hívható +36/20/343-4707-es telefonszámot!

A betegeknek jobbulást, a karanténra kötelezetteknek kitartást és mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Sándorfalva, 2020. március 30.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna

polgármester

s. k.