Májusi Bűnmegelőzési Hírlevél

Egységes területalapú támogatás
2011-05-05
Sándorfalva Város Környezetvédelmi programja
2011-05-13

A Szegedi Vadaspark volt a helyszíne május 06-án annak a Megelő-zoo megyei vetélkedőnek, ahol Csongrád megye általános iskoláinak 26 csapata vett részt.

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vadasparkkal közösen immár évek óta kiemelt figyelmet fordít a térségben élő fiatalok biztonságának megteremtésére. Fontos feladatuknak tekintik, hogy kellő időben felhívják az elkövetkezendő időszak felnőtt nemzedékének figyelmét a környezet védelmének fontosságára, a természet szeretetére és tiszteletére.

A Főkapitányság és a Vadaspark által életre hívott – már második ilyen jellegű megyei rendezvény – játékos vetélkedő formájában biztosított lehetőséget a fiatalok számára, hogy egy csodálatos, természet-közeli környezetben ismerjék meg a rendőrség (bűn- és balesetmegelőzés) mellett a tűzoltók és a mentőszolgálat munkáját is

A pénteki verseny a vetélkedő-sorozat végső állomása volt, hiszen a csapatoknak korábban már elméleti- és rajzfeladatot is teljesíteniük kellett. A rajzpályázatra nagyon sok igazán jó mű érkezett, így a zsűrinek igencsak nehéz dolga volt kiválasztani a legjobbat.

A megnyitón Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója köszöntötte a fiatalokat, a rendezvényt dr. Lukács János r. dandártábornok nyitotta meg.

A gyerekeknek a délelőtt folyamán változatos és izgalmas feladatokat kellett teljesíteniük. A „próbák” között szerepelt többek között az állatsimogatás, állati bőrök és szőrök felismerése, elsősegéllyel összefüggő feladatok, tűzoltó-készülékkel történő célba-locsolás, de kerékpáros ügyességükről, drogmegelőzéssel kapcsolatos ismereteikről is számot kellett adniuk.

A rendezvény keretében a verseny szimbólumának, Brifkó kengurunak az örökbefogadására is sor került. Az örökbefogadó a főkapitányság mellett az a csapat volt, aki a rajzpályázaton a legjobb helyezést érte el, méghozzá a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola Kenguru csapata.

A szervezők a tudás és jártasság mellett értékelték többek között a bátorságot és az aktivitást is, melyeket értékes ajándékokkal jutalmaztak.

A verseny a következő eredménnyel zárult:

I. helyezett: szegedi Tabán Általános Iskola Fossza csapata

II. helyezett holtversenyben: deszki Zoltánffy Általános Iskola Teve csapata és a szegedi Petőfi Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskola Uhu csapata

III. helyezett: szegedi Fekete István Általános Iskola Csiga csapata

IV. helyezett holtversenyben: szegedi Madách Általános Iskola Foltos hiéna, valamint Strucc csapata

A főkapitányság különdíjában –amivel Brifkó kenguru örökbefogadója lett – a legjobb rajzot készítő Zrínyi Ilona Általános Iskola Kenguru csapata

A Vadasparki különdíjat pedig a legjobb esszét író szegvári Forrai Máté Általános iskola Mókus csapata kapta.

A délelőtti megmérettetésekben valamennyi fiatal kellemes élménnyel, hasznos tapasztalatokkal, és a biztonságot szolgáló Bárka csomaggal gazdagodott.

 

EGÉSZ ÉVBEN AZ ÖNÖK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN!

Rendőrségi segélyhívó: 107

Központi segélyhívó: 112

TELEFONTANÚ: 06/80/555-111

Egységes területalapú támogatás
2011-05-05
Sándorfalva Város Környezetvédelmi programja
2011-05-13

A Szegedi Vadaspark volt a helyszíne május 06-án annak a Megelő-zoo megyei vetélkedőnek, ahol Csongrád megye általános iskoláinak 26 csapata vett részt.

(tovább…)