Lakásfelújítási támogatásról szóló álhír terjed – NE DŐLJÖN BE NEKI!

Közösségi munkával épül a Kölcsey utcai játszótér
2019-09-06
Idén is nyert Sándorfalva a Virágos Magyarország versenyen
2019-09-09

Utoljára frissítve 2019-09-09

Egy korábbi álhír kapott újra szárnya. A híreszteléssel ellentétben nem létezik 2,5 millió forintos lakásfelújítási támogatás.

Az interneten terjedő álhír szerint minden magyar állampolgár 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatást igényelhet lakásfelújítására.

A “Hazai Hatékonyság 2” javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be a hiteltelen, sokszor impresszummal sem rendelkező lájkvadász, álhír oldalak. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a Magyar Építőanyag és Építési termék Szövetség (MÉASZ) készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért.

A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Az eredeti csomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a valótlan tartalomtól, és arra kérnek mindenkit, hogy ne terjesszék tovább a hírt.

Mielőtt megoszt egy hírt, győződjön meg róla, hogy a forrás hiteles. Ellenőrizze az oldal Impresszumát, amennyiben azzal az adott oldal nem rendelkezik, a hír már egyből gyanús lehet. CSAK HITELES FORRÁSOKBÓL TÁJÉKOZÓDJON!

(Via)