Kommunális adó: most már csak egy összegben lehet befizetni

Már a jövő hét végén iskolába kell menni!
2016-08-16
Közmeghallgatásra várják a lakosságot
2016-08-29

 A Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Adójogi és -igazgatási Csoportja közleményében arra hívja föl a figyelmet, hogy augusztus 15-étől nincs lehetőség arra, hogy két részletben fizessék be a kommunális adót.

A közleményt szó szerint tesszük közzé:

„Az önkormányzati adóhatóság az alábbiakról tájékoztatja azokat, akik a magánszemélyek kommunális adójában eleget tettek a bevallási kötelezettségüknek, és a bevallásuk még feldolgozás alatt áll.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvénynek az adómegfizetés időpontját tárgyaló rendelkezései értelmében az adóhatóság által kivetéssel megállapított adónál 2016. augusztus 15. napját követően hozott adókivetési határozatokban már nincs jogszabályi lehetőség az éves adóösszeg két részletben történő megfizetésének az előírására.

A jelzett időponttól kezdődően az adóhatósági határozatban közölt teljes éves adóösszeget a postai úton történő közlésétől számított 15 napos fellebbezési határidő (ezt követően, a 15. napon lesz jogerős a határozat) leteltét követő 15 napon belül egy összegben kell megfizetni a határozathoz mellékelt készpénz-átutalási megbízás útján (sárga színű postai befizetési csekk) vagy banki átutalással.

Kérjük a fentiek szíves megértését. Türelmüket előre is köszönjük.”

Betűméret