Kölcsey utcai ovi: udvartakarítás, felújítás társadalmi munkában

Mezőgép-megálló: térkőre várva
2016-11-19
Áll Sándorfalva 2016-os karácsonyfája!
2016-11-23

Utoljára frissítve 2016-11-19

Szülők, óvónők közösen takarították, szépítették a Sándorfalvi Pipacs Óvoda Kölcsey utcai épületének alaposan megnőtt udvarát.

Nincs többé kerítés az udvaron belül! Az egykori óvoda mögötti kukoricaföldet végre elfoglalhatták, az oda korábban lerakott játékokat birtokba vehették a Sándorfalvi Pipacs Óvoda Kölcsey utcai épületébe járó gyerekek. Ehhez kellett az is, hogy a SÖV felújítsa a kerítést, az önkormányzati vagyonkezelő ezt a munkát októberben el is végezte. Pataki Ildikó a Kölcsey utcai épület munkaközösség-vezetője már egy héttel korábban szerette volna kitakarítani az udvart, ám akkor a nagy esőzés miatt erre nem volt lehetőség. Erzsébet viszont az önkéntesekre mosolygott, a napsütésben korán reggel elkezdődhetett a munka: a hinták, csúszdák, mászókák körüli területeket körbeásták, fölgereblyézték, a gyomokat kiszedték. Föltöltötték az udvari homokozót is, valamint az udvar fáit is visszanyesik. Az új hátsó udvarban lesz a vadonatúj focipálya. Erre sokkal nagyobb szükség is van, mint bárhol máshol: a Csiga csoport ugyanis – nevével ellentétben – gyakorlatilag nemhogy sport-, de focicsoport is, szinte az összes fiú apró igazolt játékosként focizik.

Ha a képeken fölfedezik a polgármestert, az sem a véletlen műve. Gajdosné Pataki Zsuzsanna a húgának segítve ugyanis ugyanúgy gereblyét, lapátot ragadott, ahogy a többi óvónő és szülő, akik a szombat délelőttjüket arra áldozták, hogy szebbé tegyék a Kölcsey utcai óvoda udvarát.