Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram

Ebzárlat
2015-03-19
Kisbíró – 2015. Március
2015-03-23

Tisztelt Sándorfalvi Lakosok!

Felhívjuk szíves figyelmüket az alábbi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramhoz való csatlakozásra! Mivel a biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság a közúti balesetek megelőzésével összefüggő állami célkitűzés megvalósítása érdekében indította ezt a kampányt. 

A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében összeállított KRESZ-tudás felfrissítő képzés célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, szabályismeretük és közlekedési moráljuk fejlődjön.

Cél továbbá, hogy a közlekedési balesetek veszélyének felismerése tudatosuljon, a szabályok betartásának és a környezettudatosságnak attitűdje fejlődjön, melynek eredményeképpen a szabálysértések és balesetek száma országosan csökkenthető.

A biztonságos és felelősségteljes közlekedés önmagában is fontos, emellett a vállaltok vezetői számára vonzó lehet az ingyenes képzés lehetősége, amely segítségével a vállalat dolgozói meglévő tudásukat fejleszthetik, felmérhetik, ezáltal a céges gépjárművekkel történő munkavégzés során csökkenthetik a balesetekkel járó kockázatokat, mindemellett a cégvezetés számára pozitív hozadékként járhat a gépjárművek állagának megóvása, amely jelentős megtakarítást eredményezhet éves szinten a cég költségvetésében.

Az ingyenes képzésben mindenki részt vehet:

  • – a már vezetői engedéllyel („A1” „AK” „A2” „A” „B” „C” „D”kategória) rendelkező bármely személy,
  • – vezetői engedéllyel nem rendelkező – elsősorban kerékpáros – felnőttek.

Az ingyenes képzés 2015. június 15-éig érhető el, előzetes regisztrációhoz kötött.

A programmal kapcsolatos minden információ megtalálható és letölthető a www.tanuloknak.hu és a  www.kresztfelfrissito.hu oldalon.  

Betűméret