Kis népszámlálást tartanak Sándorfalván és Dócban is

Három hétnyi ebzárlat és legeltetési tilalom októberben
2016-09-15
Utcafórumok Sándorfalván: a plakátokon vannak a helyes időpontok!
2016-09-16

Újra megszámolnak minket. Két választásunk is van, hogyan tegyék ezt meg. A mikrocenzus, mert így hívják, fontos, segítse a kérdezők munkáját!

A Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban mikrocenzust tart. A mikrocenzus, más néven kis népszámlálás végrehajtását a 2015. évi X. törvény rendelte el, az adatfelvétel részleteit pedig a 65/2015 (III.25) számú kormányrendelet tartalmazza.

Az adatfelvétel október 1. és november 8-a között lesz.

A minta országos szinten a lakások tíz százalékára terjed ki, 2148 településen mintegy 440 ezer háztartást és körülbelül egymillió embert érint.

A mintába került háztartásokban élőknek a válaszadás kötelező.

Önöknek is az lesz, ugyanis

Sándorfalva, és Dóc

is bekerült a 2016. évi mikrocenzus mintájába.

Mi a teendő, mire kell fölkészülni?

  • Október 1–9. között a kijelölt címeken élőknek lehetőségük lesz arra, hogy a kérdőívet interneten keresztül önállóan töltsék ki.
  • Amennyiben az önkitöltés lehetőségével nem élnek, akkor október 10. és november 8. között a számlálóbiztos keresi fel a háztartást, hogy felvegye az adatokat.

A mikrocenzusról a Központi Statisztikai Hivatal oldalán is tájékozódhat.

A mikrocenzus alapkérdőívei a lakás és a személyi kérdőív, melyekhez kapcsolódnak kiegészítő felvételek, úgymint a társadalom rétegződése, az egyes foglalkozások presztízse, véleményünk saját jóllétünkről, az egészségi problémából fakadó akadályozottság, illetve a nemzetközi vándorlás.