Kérdezőbiztosok járják Sándorfalvát március 31-éig

Menzadíjak: itt vannak a befizetési határidők
2016-12-19
Meghívó a Képviselő-testület 2016. december 23-i rendkívüli nyílt ülésére
2016-12-21

Utoljára frissítve 2016-12-20

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program keretében kérdezik a lakosságot. Nem kötelező válaszolnia, a biztosnak minden esetben igazolványt kell fölmutatnia.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre január 1. és március 31. között Sándorfalván Felnőttképzési felvétel címmel.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Kft., igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét véletlenszerűen választották ki a statisztikai mintavétel reprezentativitásának szabályait követve. A válaszadás a kijelölt háztartásban élők számára nem kötelező, de részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az országról, régióról, településről készülő hiteles statisztikák előállításához.

Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek, és az adatok csak összesített formában, a személyes azonosíthatóság lehetősége nélkül kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat a KSH bizalmasan kezeli, azok másoknak nem hozzáférhetőek. A kérdezőbiztosok az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járnak el.

A kérdezőbiztosi munkával kapcsolatban munkanapokon 8 és 16.30 óra között a 1/345-6714-es telefonszámon adnak további felvilágosítást. Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu honlapján találnak információkat.