Karácsonyi ajándékok rotaristáktól

A Szűz Mária Szent neve Római Katolikus Templom miserendjét alább olvashatják
2020-12-18
Iskolánk több tanulója is számítógépet kapott a Mosolykommandótól
2020-12-18

Utoljára frissítve 2020-12-18

Idén is támogat rászoruló családokat karácsony előtt az NKM-Rotary Advent programjában a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A mostani ünnep négy sándorfalvi család számára is örömtelibb lesz.

Bár rendezvényeket idén nem lehet tartani, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club 2020-ban sem mondott le karácsonyi akciójáról. Ugyan az NKM-Rotary Adventet a szokott formában nem tudták megrendezni a Klauzál téren, így is megkapják karácsonyi ajándékaikat azok a rászoruló családok, amelyeket figyelmükbe ajánlottak.

Idén ráadásul a szokásosnál jóval több család ünnepét teszik szebbé: 24 helyett 36-ot támogatnak. Összesen közel 3,5 millió forint értékű adományt osztanak szét, mindenki azt kap, amire a leginkább szüksége van. Akad, aki táblagépet, más egyéb műszaki cikket, tartós élelmiszert vagy éppen tűzifát.

Annak érdekében, hogy az adventi ajándékozás hangulata mégis megmaradjon, a rotaristák minden nap útra kelnek december 1. és 23. között, így karácsonyig minden délutánra jut legalább egy örömszerzés. December első napjaiban Sándorfalván jártak, itt ugyanis négy családot is támogattak. Az ajándékozás emlékezetes lehetett a családok számára, ugyanis három művésze is velük tartott: Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Gömöri Krisztián színművész, és Czár Gergő a Szegedi Kortárs Balett táncosa személyesen kívánt nekik boldog karácsonyt.

A Sándorfalva külterületén élő Mosoni család két gyermeket nevel: az óvodás Zitát és a 16 éves Szilviát. A nagylány tanulmányait segíti majd az a táblagép, amelyet a jótékonysági szervezet tagjai az élelmiszercsomaggal együtt átadtak nekik.

Az ötgyermekes Gálfi család karácsonya is szebb lesz idén.

A Gálfi családban 5 gyermekről gondoskodnak, rendkívül nehéz anyagi körülmények között. Ők élelmiszert és tisztítószert kaptak a támogató Hunnect Kft. jóvoltából, több mint 100 ezer forint értékben.

A két gyermekét egyedül nevelő Szabó Anita élelmiszert és tisztítószert kapott 100 ezer forint értékben.

Az általános iskolás Lőrincz Kingát és bátyját, Alexet édesanyjuk egyedül neveli. Ők is élelmiszert és tisztítószereket kaptak 100 ezer forint összértékben Bihari Vilmos magánszemély adományának köszönhetően.

Németh Petra és családja a Menta Patika ajándékát kapta, ami több mint 100.000.- volt. Gyerek Ruhát élelmiszert és tűzifát kaptak. A családot Czár Gergő a Szegedi Kortárs Balett táncosa is meglátogatta, aki meleg sapkát sálat kesztyűt vitt a családnak. Az adományt az NKM Rotary Advent keretében vitte a Szent-Györgyi Albert Rotary Club.