Hóeltakarítás – közérdekű információk

Álláspályázat – Gazdasági ügyintéző
2016-01-13
Sándorfalvi Kulturális Napok: A szív rabjai – író–olvasó-találkozó a Petőfi Emlékkönyvtárban
2016-01-29

Utoljára frissítve 2016-01-14

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Sándorfalva területén a hóeltakarítási munkálatok 2015. novembertől 2016. április közepéig egy meghatározott ütemterv és ügyeleti beosztás alapján valósulnak meg.

A SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. a buszpályaudvar, a piactér, a kerékpárút hálózat, a nádastói sétány, valamint a Polgármesteri Hivatal előtti díszburkolat területén végez gépi hóeltakarítási munkálatokat, valamint síkosság mentesítési feladatokat. Természetesen a hó eltakarítását Sándorfalva valamennyi bel- és külterületi útjain el kell végezni, ezért a feladatokhoz vállalkozókat vontunk be, melynek keretében összesen 4 db munkagép (2 belterületen, 2 db külterületen) áll rendelkezésünkre.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot továbbá arról, hogy Sándorfalva útjainak hó eltakarítását 5-10 cm magasság felett és legfőképpen az éjszakai, valamit a hajnali órákban tudjuk hatékonyan elvégezni. A megkötött vállalkozási szerződések szerint a vállalkozóknak az értesítést követő 1 órán belül van kiállási kötelezettsége és a munka megkezdését követően a takarításra további 4-6 óra áll rendelkezésre, ezért kérjük a megértésüket, türelmüket.

A Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (III.25.), valamint 8/2013. (II.28.) rendeletei alapján az ingatlan tulajdonosa, használója köteles gondoskodni az ingatlant övező járda tisztántartásáról, a hó eltakarításáról és a síkosságának mentesítéséről. A járdáról a havat szükség szerint a hóesés után, de legkésőbb reggel 07:00 óráig el kell takarítani. Az ónos esőtől, jégtől, hótól síkossá vált járdát, ha szükséges, naponként többször fel kell hinteni, amelyre a kötelezett által beszerzett, bomló, szerves anyagot nem tartalmazó, baleset okozására nem alkalmas szóróanyagot kell alkalmazni. Természetesen a síkosság mentesítésre használt anyagok a SÖV-nél is rendelkezésre állnak, szükség esetén azok az autóbusz várókban és a gyalogos átkelőhelyeken kerülnek kiszórásra.

Folyamatos havazás esetén, rendkívüli hó helyzetben – gépparkunk korlátozottsága miatt –elsősorban a fő közlekedési (tömegközlekedési) útvonalakat tudjuk megtisztítani, ezért kérjük a lakosság segítségét és megértését.

Felhívjuk továbbá a lakosság figyelmét, hogy hóesésben, jeges úton – ha lehetőség van rá – ne induljanak útnak gépkocsival. Amennyiben mégis elindulnak, a gépkocsi legyen felszerelve téli gumiabroncsokkal.

Megértésüket köszönjük!

Letölthető dokumentumok:

 

Sándorfalva, 2016. január

Tisztelettel:

          SÖV Sándorfalvi Önkormányzati Vagyonkezelő

                                                                              Közhasznú Nonprofit Kft.