Hatodik szúnyoggyérítés is lesz Sándorfalván

Ha baj van, a segélyhívó számokon kérhet segítséget
2020-08-05
Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. július 30-án megtartott, rendkívüli nyílt testületi üléséről
2020-08-06

Még a legutóbbi, 7-re tervezett központi szúnyoggyérítés is még hátra van, de az országos központi szúnyoggyérítésbe ismét bekerült Sándorfalva.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. augusztus 12-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2020. augusztus 13-14.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Betűméret