Ha menned kell valahova, inkább bringázz!

2. napirendi pont: Sándorfalva Városi Önkormányzat 2019. évi belső ellenőrzéséről szóló jelentés megtárgyalása
2020-06-22
3. napirendi pont: A 2020. évi belterületi közérdekű védekezést és kényszerkaszálást elvégző gazdálkodó szervezet kijelölése
2020-06-24

Utoljára frissítve 2020-06-23

A Magyar Kerékpárosklub az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával mindenkit arra buzdít, hogy közlekedjen egészségesen és biztonságosan, kerékpárral!

Röviden kezdeményezés hátteréről

Több mint tíz éve hajtunk a munkába

A Bringázz a munkába! több mint egy évtizedes hagyományra tekint vissza. Első alkalommal a budapesti bringás forradalom hajnalán, 2007-ben rendezték meg és a következő öt éven keresztül minden évben megtartották – volt, hogy évente kétszer is. Pár év szünet után aztán 2018-ban indult újra az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és az ITM támogatásával.

Az évek során több mint 50 ezer embert mozgatott meg a kampány, a csatlakozók összesen több mint 10 millió kilométert tekertek le, körülbelül 300 millió forintnyi benzint spóroltak meg és bőven egymillió tonna feletti szén-dioxid kibocsátását kerülték el.

2020-ban a járványhelyzet miatt rendkívüli, kommunikációs kampány formában tartják meg. Céljuk ugyanaz: minél több ember kerékpározzon!

Infók és elérhetőségek

Még több hasznos tanács, gyakorlati tipp és szabály ITT találhatóak.

További információk ITT olvashatóak.

A kezdeményezés Facebook oldalát ITT találják.