Gyereknap a Pipacs Óvodában

Testvértelepülések
2010-08-24
E-Ügyintézés
2010-08-24

Utoljára frissítve 2010-08-24

Este még izgultunk, hogy kisüt-e a nap reggel, de tudtuk, hogy ezen a napon csakis jó idő lehet. A gyerekek már számolták vissza a napokat, „Anya, mennyit kell aludni az ovis gyereknapig?” Várták nagyon, hiszen a tavalyi év nagysikerű rendezvényéből idén sem akartak kimaradni. „Idén is lesz ugrálóvár? És arcfestés?”

 

Rengeteg látnivaló és program várt minket a Kis krt-i óvoda udvarán és az óvoda környékén. A Léghajó színház előadását hatalmas tapssal jutalmazták a gyerekek, és a művészeti iskolások koncertje is nagyon tetszett mindenkinek. Ahogy annak vége lett, irány az ugrálóvárak, a játéklabirintus, ahol a sorbaállás sem okozott gondot senkinek. A gyerekek felülhettek a Kóbor-ló lovasiskola lovaira, és lovaskocsikázásra is volt lehetőség. Jeneiné Erika és Terike óvó néni segítségével az arcfestés sem maradhatott el, a fiúk Pókemberré és Batman-né, a lányok pillangóvá akartak változni. A Tűzoltóság és a Rendőrség bemutatója közben szirénázástól volt hangos az óvoda környéke. A bemutató úgy elkápráztatta a kicsiket, hogy a fiúk azt mondták, tűzoltók vagy rendőrök akarnak lenni felnőttkorukban. Az óvó nénik, dajka nénik nagy odafigyeléssel terelgettek minket az udvaron, segítségükkel nyakláncot is fűzhettek a gyerekek karika formájú édességből. Ha a szülőknek volt pár percük, akkor elmentek a gyerekekkel kiváltani az ajándékjegyet, ami már csak hab volt a tortán. Dél felé már mindenki megéhezett. Kátai János és csapata idén is nagyon ízletes paprikás krumplit főzött. Ebéd után a fagyi sem maradhatott el.

A gyerekeknek nem csak a változatos programok jelentettek örömet, hanem az is, hogy ezen a napon a szülők, nagyszülők, meg a tesók is eltölthettek egy napot az oviban, volt egy kis idő beszélgetni az óvó nénikkel, a többi szülővel, szóval jó volt, hogy együtt voltunk. A vidám nap után a családok fáradtan térhettek haza, és a gyerekek joggal mondogatták hazafelé menet: ”De jó lenne, ha minden nap gyereknap lenne!”

Köszönjük a Pipacs Óvoda dolgozóinak valamint minden szervezőnek és támogatónak, hogy áldozatos munkájukkal ismét egy fantasztikus rendezvényt varázsoltak az óvoda udvarára, és hogy részesei lehettünk gyermekeinkkel együtt ennek a szép napnak!

A szülők nevében:
Bácsiné Kothencz Andrea

Támogatóink voltak:
Sándorfalvi Gyermekmosoly Egyesület
Sándorfalva Város Önkormányzata
Sándorfalvi Polgárőr Egyesület
Budai Sándor Kulturális Központ
Sándorfalvi Tűzoltó Egyesület
Sándorfalvi Rendőrőrs
Városüzemeltetési KHT.
Nemes Nagy János
György Kornél és családja
Dr. Szekeres Szilvia
Fischer Ferencné féle savanyúság
Farkas Mihály
Pataki Gábor
Pataki Ferenc
Dékány János
Badényi Ferenc
Kátai János
Jenei Erika