Folytatódik a hőség miatt szüneteltetett szúnyoggyérítés

Meghívó a Művelődési, Oktatási, Egészségügyi és Szociális Bizottság 2019. június 20-i soros ülésére
2019-06-17
Így épül az új buszmegálló
2019-06-18

Utoljára frissítve 2019-06-18

A múlthéten elkezdett, és a hőségriadó miatt szüneteltetett szúnyoggyérítés június 20-án folytatódik.

A Magyarország kormánya által elrendelt és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának koordinálásával végzett szúnyogirtásra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki az illetékesek.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végezik el. Az irtásnál felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtáshoz Deltasect 1,2 ULV nevű szert használnak, ahogy a légi kémiai kezeléshez is. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Sándorfalván a légi kémiai védekezés 2019. június 20-án a napnyugtát megelőző időszakban zajlik majd. Tartaléknapok is írtak ki a kedvezőtlen idő esetére. 2019. június 21-22-én, irtanak majd szúnyogot, ha 20-án ennek nem kedvez az időjárás.