Földhasználati bejelentési kötelezettség

icon
1. napirendi pont
2013-08-28
Ebzárlat és legeltetési tilalom Sándorfalva Város közigazgatási területén!
2013-09-19

A Termőföld nemzeti kincs, amelynek használata jelentősen felértékelődött az elmúlt évek során. Fontos társadalmi és gazdasági cél egy központi földhasználati adatbázis létrehozása, azért hogy

  • a földhasználati viszonyok minél átláthatóbbak legyenek,
  • könnyebben Lehessen ellenőrizni a földhasználatot,
  • könnyebben felszámolhassák a jogszabályok kikerülését szolgáló megállapodásokat,
  • azok használhassák a termőföldet, akik arra valóban jogosultak.
E cél eléréséhez az Ön közreműködésére is számítunk. Amennyiben Ön termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használ (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartás szántó, szőlő. gyümölcsös, kert. rét. legelő, nádas, fásított terület művelési ágban, vagy halastóként tartja nyilván|h kérjük ellenőrizze földhasználat bejelentését és ha szükséges, teljesítse bejelentési kötelezettségeit földhasználat bejelentése, illetve azonosító adatközlés) 2013. szeptember 30-ig.

A bejelentési kötelezettségek teljesítése törvényi kötelessége az érintett földhasználóknak, melyek elmaradása szankció megállapítását vonhatja maga után. A bejelentés mindkét esetben díjmentes. Kötelezettségei önkéntes teljesítésével járuljon hozzá, hogy a földhasználati nyilvántartás teljes legyen!
Betűméret