Figyelemfelhívás mezőgazdasági termelők részére!

Talált tárgyak
2015-04-02
Köszönő levél
2015-04-09

Utoljára frissítve 2015-04-07

2015. április hónapban megnyílt a lehetőség a mezőgazdasági területalapú támogatások (SAPS) igénylésére.

A támogatások igénylésének rendszerében jelentős változások történtek, ezért senki se halassza az utolsó pillanatra a kérelme beadását! (május 15-ig lehet szankciómentesen beadni a kérelmeket)

Előzetes időpont-egyeztetést követően Sándorfalván és Dócon térítésmentesen vehetik igénybe a falugazdász segítségét az elektronikus kérelembeadásban. Időpontot telefonon (30/64 29 206), vagy személyesen igényelhetnek, hétfőn délután 13.00 és 16.00 óra között a falugazdász irodában. (Sándorfalva, Széchenyi udvar, Szolgáltatóház)

Az elektronikus felületre történő bejelentkezéshez minden igénylő hozza magával az

–          MVH regisztrációs számát, és

–          Egyedi ügyfél-azonosító kódját (nyolc karakteres jelszó)

–          vagy a saját ügyfélkapujának beléptető kódjait (felhasználónév és jelszó)

Sajnos ezek nélkül nem tudok segíteni senkinek sem, ezért már most igényeljen új jelszót az MVH-tól, aki a korábbi jelszavát nem találja. Az Önök érdeke, hogy az időpont és a jelszó megfelelő legyen, mert a rövid határidők miatt új időpontot már nem tudok adni.

Legyenek szívesek magukkal hozni az összes művelt területük helyrajzi számát! A földek beazonosításához és a jogos földhasználat igazolására a legcélszerűbb a Födhasználati lap (szemle) kiváltása, amire a támogatás ellenőrzése során úgy is szükségük lesz.  Ha egy egybefüggő területen többféle növénykultúrát telepítettek, akkor pontosan mérjék fel az egyes növényállományok területnagyságát! A táblásítás kialakításánál vegyék figyelembe, hogy a 0.25 ha alatti területekre nem igényelhető támogatás!  A korábbi területalapú támogatás igénylésüket, és az MVH ellenőrzésekről készült területmérési jegyzőkönyveket is hozzák magukkal! Vetőmag felhasználásuk igazolására a számlát és a zárjegyet is be kell mutatni!

Amennyiben állatállománya van, amire támogatást szeretne igényelni, akkor a nyilvántartott állatok egyedi azonosító adatait (pl. fülszám) kell bemutatni.

 A támogatást igénylők hozzák magukkal alapdokumentumaikat: személyi igazolványt, lakcímkártyát, és az adókártyát!

Felhívom a figyelmüket, hogy az őstermelői igazolványok ügyintézése a területalapú támogatások beadásának időszakában Sándorfalván és Dócon szünetel. 2015. május 15-ig csak Szegeden a Kamara központban (Kossuth L. sgt. 17.) tudják az igazolványokat megcsináltatni.

Novák Pál falugazdász   (telefonszám: 30/64 29 206)