Farkas Sándor: Örömmel képviselem döntésüket!

Meghívó 2016. október 7. rendkívüli ülés
2016-10-10
Három nap is gyakorlatozik a honvédség
2016-10-11

Sándorfalva országgyűlési képviselője levélben köszönte meg a népszavazási részvételt mindenkinek.

A képviselő levelét szó szerint közöljük.

Tisztelt Polgárok!

Köszönöm a népszavazás kampányában a támogatását, illetve a szavazáson való részvételét!

Azért küzdöttünk, hogy a térségünket megóvjuk a betelepítésektől, ami lerombolná közösségeinket, településeinket. Ezt az ügyet eddig sem tekintettem pártpolitikai vitának és ezután is nemzeti ügynek látom. A szavazás eredménye mutatja, milyen sokan gondolkodtak ugyanígy és emelkedtek felül a napi vitákon, gondokon.

A részvétel az eddigi népszavazások átlagát hozta, még úgy is hogy az ellentábor a passzivitásra buzdított. Az érvényes szavazatok kilencvennyolc százaléka, az összes választópolgár negyven százaléka, az országgyűlési választásokon általában résztvevők kétharmada egységesen a kényszer-betelepítések ellen szavazott. Az Országgyűlésben ezt a döntést örömmel fogom képviselni!

A népszavazás jogi értelemben nem volt eredményes, ami azt jelentette volna, hogy kötelezte volna a kényszer-betelepítés mellett lévőket is álláspontjuk megváltoztatására. Mint látjuk, ezt nem értük el, de a népszavazáson résztvevők elsöprő többségének felelős döntése elég erőt ad, hogy településeinket, hazánkat megvédjük.

Az itt élők védelméhez muníciót ad, hogy térségünkben az országos átlagnál nagyobb arányban mondtunk nemet a kényszer-betelepítésre.

Ehhez kellett az Ön elhivatott támogatása, amit megköszönök!

A további küzdelmekben is számítok támogatására és Ön is számíthat rám.

Köszönettel:

Farkas Sándor

Sándorfalva országgyűlési képviselője

Betűméret