Erdei iskola Városerdőn

Pünkösdi virágok
2011-06-29
Labdarúgás – Befejeződött a 2010-2011-es bajnokságok
2011-06-29

Utoljára frissítve 2011-06-29

Iskolánkban ebben a tanévben is erdei iskolai programot szerveztünk a 6. évfolyam tanulóinak. Az erdei iskolai program több éve fontos része környezeti nevelésünknek.

Kirándulásunk helyszíne Gyula-Városerdő volt. A tábor Gyulától 5 km-re, a Fekete-Körös

mentén található. Ebben  az őshonos fákban gazdag, madárcsiviteléstől hangos, friss levegőjű  erdei környezetben töltöttünk el 4 napot 50 diákkal.

A gyerekek megismerkedtek a Körös menti erdők és árterek növény- és állatvilágával, az éjszakai erdő neszeivel. Térdig gázolhattak a Körös árterében levő vízfolyásban, dagonyázhattak.

„Imádtam végiggázolni a Fekete-Körös árterében, de ennél is jobb volt a „sárpakolás”!

(Kiss Gergő  6.c)

A tájfutó versenyen a csapatok összemérhették gyorsaságukat, tájékozottságukat és tudásukat.

Egy teljes napot Gyulán töltöttünk: megnéztük a középkori várat és megmártóztunk a híres Várfürdő hűs medencéiben.

„A várnak a legizgalmasabb része a kínzó eszközöket bemutató terme volt. Félelmetesek és riasztóak voltak azok a középkori kínzó eszközök.”  (Dósa Dávid  6.a)

„Voltunk a strandon. Egész délután a hullámmedencében és a csúszdás medencében élveztem a szikrázó napsütést.”  (Király Dávid  6.c)

A közös játékok (foci, tollasozás, kártyázás) a jó hangulatot biztosították.

A gyerekek sok hasznos ismeretet sajátítottak el a 4 nap alatt, reméljük szívesen gondolnak vissza majd az itt töltött időre.

„Nagyon izgalmas, programokkal teli kirándulás volt. Sokat tanultam, de el is fáradtam a 4 nap alatt. ( Molnár Sándor  6.b)

A diákokat kísérő nevelők: Sike Csabáné, Szabó Judit, Farkas Róbert, Liebszter Ildikó.

Kirándulásunk megvalósításához Sándorfalva Város Önkormányzata 578.000 Ft anyagi támogatást nyújtott, melyet ezúton köszönünk!

Liebszter Ildikó