Gyakorlati helyeket nyit a megyei önkormányzat

Illetékmentesek lettek egyes eljárások
2021-01-13
A végéhez közelít a „Bikakaszáló” projekt
2021-01-21

Utoljára frissítve 2021-01-20

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kiemelkedő stratégiai partnere a Szegedi Tudományegyetem. A két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben, hogy egymást segítve végezzék tevékenységeiket a megye lakosságának érdekében.

A szakmai gyakorlat jó alkalom arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a megyei önkormányzat szervezeti és szakmai felépítésével, valós körülmények között készüljenek későbbi munkájukra, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a vidékfejlesztési munka gyakorlatából.

Céljuk, hogy a gyakorlati idő során olyan fontos szakmai feladatokba tudják bevonni az egyetemistákat, amelyek előkészítésével, kidolgozásával, majd azok szakdolgozatban történő részletes kifejtésével, felhasználásával számukra is hasznossá válik.

A megállapodás a hallgatók érdekét szolgálja, hiszen a közös együttműködés alapja annak a célnak a megvalósítása, hogy az Egyetem hallgatói valós szakmai körülmények között szerezzenek – a már megszerzett elméleti tudásukhoz – olyan gyakorlatot, amelyet a későbbi munkájuk során használni tudnak.

Mind a Szegedi Tudományegyetem, mind a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az együttműködéstől azt várja, hogy a vidékfejlesztési szakképzésben résztvevő hallgatók olyan szakmai gyakorlatot szereznek, amely a megye egészének, illetve az ország vidékfejlesztésének is hasznára válik.