Egy harmadik szúnyoggyérítés is lesz Sándorfalván

Segítség az önkormányzati elektronikus ügyintézéshez – 3. rész
2019-07-06
Közlemény az Agrárminisztérium Élelmiszer-felügyeletért Felelős Államtitkárságának_ megbízásából a méhpusztulásos esetek bejelentésével kapcsolatban
2019-07-08

A korábbi június 20-án befejezett központi és az Önkormányzat saját pénzén rendelt július 3-án és 4-én végzett szúnyoggyérítés után, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának koordinálásával a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelező és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértő végzik el az újabb munkákat.

Az országos központi szúnyoggyérítés értesítője szerint a légi kémiai védekezés 2019. július 12-én a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában végzik. Amennyiben az időjárás nem kedvezne ennek, tartaléknapokat is kiírtak, amik a következők: 2019. július 13-14.

A földi kémiai védekezés szintén 2019. július 12-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre, és a tartaléknapok is megegyeznek a légi kémiai védekezésnél kiírtakkal. A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Fotó: fmc.hu

Betűméret