Ebzárlat

14. napirendi pont
2015-03-18
Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram
2015-03-23

Sándorfalva Város külterületére a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szeged Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala CS-06I/01/291-4/2015 sz. határozatával Dr. Tihanyi Zala járási főállatorvos 2015. március 28-tól  2015. április 10-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

Az intézkedésre azért került sor, mert a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága a megye területén elrendelte a rókák veszettség elleni repülőgépes csalétkes immunizálását.

A csalétkek felszedésének elkerülése érdekében a kiszórást követően 2 hétig az ebzárlatot és a legeltetési tilalmat fenn kell tartani.

 

Az ebzárlat tartama alatt:

–  Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal, vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását, vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;

–   Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;

–  A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát – és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével – szabad kivinni.

–  Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a 2. és 3. pontban foglalt korlátozás alól.  

–  Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

–   A vadászterületen kóborló be nem fogható ebek leölése a vadászatra jogosult feladata.

–   A legeltetési tilalom alatt a legelőre állat nem hajtható.

 

Betűméret