Befejeződött a 2010-2011es bajnokságok őszi fordulója

Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat eredményei
2010-11-30
2010.11.25/4 – 1. sz. melléklet
2010-12-06

Utoljára frissítve 2010-12-01

Az értékelés előtt érdemes arról szólni, hogy az elmúlt bajnokság befejezése után Szekeres Károly és az Elnökség lemondott.

 

 

A lemondás után új elnökség került megválasztásra a labdarugók részéről. Ennek megfelelően a Sándorfalva Sportkör elnöke Széll József, tagjai Kakas Béla polgármester és Sebestyén András alpolgármester lett.

Az új összetételű Elnökség a csapat összetételében jelentős változáson ment át az előző időben. Több játékos távozott a jobb képességűek közül, az átigazolások során több új került csapatunkhoz. Új csapatot kellett az őszi szezonra kialakítani. Az átalakításokkal együtt Major László vezetőedző is távozott. Az új vezetőedző az Elnökség megbízása alapján Dr. Tóth János lett.

Az Elnökség azt a célt határozta meg a felnőtt csapat számára, hogy a szezon végére középcsapattá váljon. Fontos tényezőként került meghatározásra, hogy az új játékosokkal egy jó közösségű és szellemű, semmilyen feltűnési jellegű csapat formálódjon.

 

A felnőtt csapat eredményei az őszi szezonban a következők voltak:

 

Sándorfalva- Kiskundorozsma: 2-2

Röszke- Sándorfalva: 1-3

Sándorfalva – Ásotthalom: 1-2

Kistelek- Sándorfalva: 2-1

Sándorfalva- Mindszent: 3-0

Nagymágocs- Sándorfalva: 2-0

Sándorfalva- Kiszombor: 1-1

Sándorfalva- Üllés: 4-0

Szegedi VSE- Sándorfalva: 2-2

Sándorfalva- Csongrád: 0-0

Csanádpalota-Sándorfalva: 0-1

Sándorfalva- Balástya: 2-0

Mórahalom- Sándorfalva: 2-0

Sándorfalva- Tápé: 2-1

UTC- Sándorfalva: 0-1

 

Az elsődleges célt a csapatnak sikerült megvalósítani.

Ez abban nyilvánult meg, hogy az őszi szezon végén 6-ik helyen végeztek 25 ponttal 23-15-ös gólkülönbséggel. Azt is megfogalmazhatjuk, hogy egy jó szellemű közösséget szolgáló csapat alakult, feltűnési jelleg kizárásával. A fegyelmezettséget is érdemes megemlíteni. A 15 fordulóban kiállítás nem volt. Az előző őszi szezonban a 2-ik helyen végzett a csapat 28-13-as különbséggel.

Teljes elégedettségről természetesen nem lehet beszélni. Ezek közé tartozik, hogy javítani szükséges a lőtt gólok számát. Jobban fel kell készülni egyes mérkőzésekre, így például az Ásotthalmi hazai mérkőzésre vagy a Nagymágocsi mérkőzésre, mert annak a csapatnak a 6-ik fordulóban volt az első győzelme. Egyes mérkőzéseken csak egy félidőn keresztül nyújtottunk jó teljesítményt. Az őszi szezonban összesen 18 játékos szerepelt 15 bajnoki fordulóban. Mind a 15 fordulóban szerepelt: Vasas Gábor, Mikalkó Gergő, Szűcs József, 14 alkalommal szerepelt: Kanász N. László, Molnár Dániel, 13 alkalommal: Gonda László, 12 alkalommal: Turi Bálint, Dobos Alex, Jani Roland, 11 alkalommal: Gerecz Ákos, Bense Roland, Szűcs Dénes, 10 alkalommal: Varga Attila, Gáál, Mihalkó Máté.

 

Ez a statisztika is mutatja, hogy a csapat szerkezete stabil játékosokból áll. Ennek alapján van a jövőben építkezni és még jobb eredményt is elérni, a csapat átlagkora fiatal ez is biztató a jövőre nézve.

A lőtt 23 gólon az alábbi játékosok osztoztak:

Mihalkó Máté 6 gól (egyben házi gólkirály) 3 gól Varga Attila, Bense Roland, Szűcs József, 2 gól Molnár Dániel, Gonda László, Dobos Alex, 1 gólos Gercz Ákos, Kanász N. László.

 

A másik felnőtt csapat a Sándorfalva II.

Eredményeik:

Algyő I.-Sándorfalva II. 0-6

SándorfalvaII.- Kübekháza 6-1

Makó III.- Sándorfalva II.  0-4

Sándorfalva II.- Röszke II. 3-0

Komlósi Trans Baktó- Sándorfalva II. 0-3

Sándorfalva II.- Tiszasziget 9-0

Ruzsa- Sándorfalva II. 0-3

Sándorfalva II.- IKV Alsóváros 1-1

Mártély- Sándorfalva II. 0-0

Csongrád II.- Sándorfalva II.  0-0

Sándorfalva II.-Pusztamérges 6-0

Domaszék- Sándorfalva II. 0-5

Sándorfalva II.- Deszk 2-2

Forráskút- Sándorfalva II 1-2

Sándorfalva II- Öttömös 2-3

HEC III- Sándorfalva II 1-3

 

Az elért eredményekről negatív értelemben mutatkozik és rosszul Deszk elleni 2-2 és az Öttömös elleni hazai pályán 3-2-e vereség. Érdemes arról is szólni 12-ik fordulóig 44 rúgott gól volt és mindössze 2 kapott gól.

Dékány János a csapat mindenese szerint az előző bajnoksághoz a Megye III. osztály magasabb színvonalú volt úgy játékban, mint játékvezetésben. Bár néha a játékvezetés lehetett volna korrektebb is. A jó eredménynek személy szerint örül. Ebben komoly szerepe volt Csúri Csabának, aki főleg az első időszakban jól összefogta a csapatot tapasztalatával és hozzáállásával. Fontos pozitív segítséget jelentett a felnőtt csapat (I. csapat) segítése, hozzáállása.

A 16-ik fordulóig a II.-ik csapat első a táblázaton 37 ponttal 55-9-es gólkülönbséggel 1 pont előnnyel a második helyzettől. Egy forduló még hátra van, de ez hazai pályán a Csengele ellen, őszi első lehet ezt én megelőlegezem.

 

A II. legjobb góllövői:

 

16 gólos Csúri Csaba (ennek a csapatnak házi gólkirálya) Az egész megye III-nak a 4-ik helyezettje, 7 gólos Péter Andor, 6 gólos Nagy Ferenc, 5 gólos Táborosi András és 4 gólos Erdei Gábor.

A felnőtt csapat mellett futballozó ifjúsági csapat eredményei:

Sándorfalva- Kiskundorozsma 7-1

Röszke- Sándorfalva 1-4

Sándorfalva- Ásotthalom 2-0

Kistelek- Sándorfalva 0-6

Sándorfalva- Mindszent 5-0

Nagymágocs- Sándorfalva 0-1

Sándorfalva- Kiszombor 1-0

Sándorfalva- Üllés 5-0

SZVSE- Sándorfalva 1-0

Sándorfalva-Csongrád 1-1

Csanádpalota-Sándorfalva 3-0

Sándorfalva-Balástya 3-0

Mórahalom-Sándorfalva 2-2

Sándorfalva-tápé2-3

 

Az eredményeik alapján ősszel a végén 32 ponttal 39-12-es gólkülönbséggel zárta a második helyen.

Az ifi legjobb góllövői 7 góllal Varga Richárd és Vékes Martin, 6 góllal Ladler Péter, 4 góllal Tóth László, Szabó Tamás

 

U15-ös korosztály az MLSZ irányításával II. osztály dél-kelet

Sándorfalva Cegléd 2-4 Míg csapatunk 15-20 helyzetből addig az ellenfél 6-ból négyet lőtt, gólra játsszák nem mezőfölényre.

 

Gyula Termál FC- Sándorfalva 2-3 A szív és az akarat diadala volt, az első félidőben nagyszerűen, a másodikban nagyot küzdve.

 

Sándorfalva- Békéscsaba Előre 4-0 Egy edző ilyen mérkőzésről álmodik, könnyed játékkal szereztünk három pontot.

 

Szolnok- Sándorfalva 1-3 A fiúk mindent megtettek a győzelemért jól kidolgozott taktika, remek pontrugások. A győzelmet Kiss Ernőnek elhunyt sportbarátnak, szülőnek tettük, illetve ajánlottuk.

 

Sándorfalva- Karcag 4-3 Könnyed mérkőzésnek indult majd nehéznek tettük magunkat, a végén örülhettünk.

 

Tisza Volán- Sándorfalva 3-3 Nehéz ezután a mérkőzés után higgadtnak maradni, amit ma velünk műveltek azt nem lehet elmondani, részrehajló játékvezetés.

 

Orosháza MTK- Sándorfalva 0-2 Taktikus játékkal felőröltük a hazaiakat mind erőben és játékban. Remek játékvezetés

 

Sándorfalva-Makó 3-2 Könnyedén indult és az is lett a mérkőzés. Egy-két játékos talán túl könnyedén is vette. Talány miért nem tud mindig végig koncentrálni.

 

Békéscsaba- Sándorfalva 1-0 Első félidőben kiegyenlített játék volt a másodikban sorozatban alakultak ki a jobbnál jobb helyzetek, de kimaradtak. A hazaiak a végén egy kontra támadásból megszerezték a győzelmet.

 

Sándorfalva- Erényi Gyermek FC 6-1 Könnyed első félidő, motiválatlan második. A győzelem ellenére egy-két játékos hozzáállása nem felelt meg. Pozitív, hogy minden játékos játék lehetőséghez jutott.

 

Szolnoki MÁV- Sándorfalva 9-0 Gonda László edzői pályafutásának legsúlyosabb veresége volt. Érthetetlen húsz perc rövidzárlat és hattal vezetett a hazai csapat. A második félidő is felejthető volt, se tartása, se akaratereje nem volt a csapatnak. Ekkora különbség nincs a két csapat között.

 

Sándorfalva- Kecskemét 1-2  Szórakozottan, fegyelmezetlenül játszott a csapat. Egy-két játékos fejében rendet kell tenni. A győzelemnek lehet örülni, a játékmunkának nem.

 

Hódmezővásárhely- Sándorfalva 1-2 Ezena mérkőzésen a régi hozzáállású volt a csapat. Akarat, lelkesedés, küzdeni tudás hozta meg a sikert. Az első osztályból megerősített csapattal szemben. Az egész őszi idényért gratulál Gonda László

 

Az U15-ös korosztály őszi eredményei alapján az előkelő 2-ik helyen végzett 35-29-es gólkülönbséggel és 28 ponttal.

A legjobb góllöbők 13 góllal Gyulai Dániel, 11 góllal Garamvölgyi Dániel, 3 góllal Széll Kristóf és Dénes Roland.

 

U13-as korosztály a MLSZ irányításával II. osztály délkelet eredményei:

Hódmezővásárhely- Sándorfalva 2-3

Sándorfalva-Cegléd 1-10

Gyulai Termál- Sándorfalva 4-1

Sándorfalva Békéscsaba 2-3

Szolnoki MÁV-Sándorfalva 3-1

Sándorfalva-Karcag 1-3

Tisza Volán- Sándorfalva 4-1

Orosháza-Sándorfalva 0-4

Sándorfalva- Makó 0-5

Békéscsaba- Sándorfalva 7-0

Sándorfalva- Erényi Gyermek FC 5-2

Szolnoki MÁV- Sándorfalva 4-1

Sándorfalva- Kecskemét 0-3

 

Az U13-as korosztály az őszi szezon végén a 12-ik helyen végzett 20-10 gólkülönbséggel 9 ponttal.

Góllövők 11 találattal Krajnyák Attila, 5 találattal Varga Viktor, 2 góllal Micicz Zoltán, 1 góllal Csányi Diána, Hegedűs Bence.

 

U16-os korosztály a Csongrád Megye labdarugó szövetség szervezésében.

Sándorfalva- Kistelek 61-

Csanytelek- Sándorfalva 0-9

Sándorfalva- Mindszent 11-1

Sándorfalva- Csongrád 3-0

Tömörkény Sándorfalva 0-5

Sándorfalva- Szegvár 8-3

Szatymaz- Sándorfalva 0-16

Sándorfalva- Szentesi Farkasok 12-0

Csengele- Sándorfalva 1-3

Sándorfalva- SZVSE I. 5-3

Szentesi Kinizsi TE- Sándorfalva 2-1

 

Az őszi szezon végén 79-11-es gólkülönbséggel az első helyen végzett 30 ponttal. Csupán egy vereségük volt a Szentesi Kinizsi TE-től

Nyolc fordulóban csak öt gólt kaptak, az utolsó háromban pedig 6-ot.

 

A legjobb góllövőink: 19 góllal Varga Richárd, 13 góllal Landler Péter, 11 góllal Szabó Tamás, 10 góllal Kalapács Zoltán és Vékes Martin.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban a sportolóknak, a kedves szüleiknek és igen tisztelt szurkolóknak KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET, BOLDOG ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNJAK.

 

GYUSZI