Augusztusban is gyérítik a szúnyogokat Sándorfalván

2. napirendi pont: „Inkubátor csarnok építése Sándorfalva Bikakaszáló területén” címmel pályázat benyújtása
2019-08-07
Négy útszakaszt is garanciálisan javítanak Sándorfalván
2019-08-09

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. Sándorfalvának a gyérítések semmibe sem kerülnek.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végzik el. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtásnál és a légi kémiai kezelésnél is a Deltasect 1,2 ULV készítményt használják. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Sándorfalván a légi kémiai védekezés és a földi kémiai védekezés is 2019. augusztus 16-án történik majd. Tartaléknapoknak a 2019. augusztus 17-18-át írták ki. A légi kémiai irtások az esti napnyugtát megelőző időszakban, míg a földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.

Betűméret