Álláslehetőség a Magyar Honvédségnél

Egy videós blogger műsorában szerepelt a Pallavicini Kastély
2020-07-31
Augusztus 7-ig tart a nyári ruhaosztás – FRISSÍTVE
2020-07-31

Utoljára frissítve 2020-07-31

A Magyar Honvédség ismét 6 hónapos speciális tartalékos kiképzést indít.

Szeptemberben folytatódik a speciális tartalékos katonák fél éves kiképzési programja, most is több száz jelentkezőt várnak a megyeszékhelyek toborzóirodái és a kormányhivatalok.

A vírushelyzet miatt létrejött program júliusi indulásakor mintegy 400-an döntöttek úgy, hogy szeretnék kipróbálni magukat katonaként. olyan büntetlen előéletű, felnőtt korú, magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akiknek belföldi lakcímük és legalább általános iskolai végzettségük van. A honvédség akár több ezer állás nélkül maradt embernek adhat átmeneti vagy hosszútávú munkalehetőséget, a 6 hónapos képzés ugyanis újabb fél évvel meghosszabbítható, de lehetőség van áttérni más szolgáltai formára is.

A speciális tartalékosok szeptember 1-jén vonulnak be a Magyar Honvédség kijelölt alakulataihoz, a lakóhelyükhöz legközelebbi képzési helyre, ahonnan minden nap hazamehetnek. Bevonulásuk napján az újoncokkal szerződést kötnek, majd megkapják a kiképzéshez szükséges ruházatot. A garantált havi jövedelem mellett napi egyszeri meleg étel és utazási támogatás is jár. Kihívásokkal teli mindennapok és összetartó közösség várja mindazokat akik szívesen megismerkednének a magyar katonák mindennapjaival.

A kiképzést nem úgy kell elképzelni, mint a hivatásos vagy a szerződéses katonák felkészítését, a programot ugyanis kifejezetten katonai előképzettséggel nem rendelkező civil embereknek dolgozták ki. Az elvárások ettől függetlenül magas szintűek. Az erőnlét fokozatos növelése után egy 6 hetes lövészeti képzés és 3 hónapos egyéni szakkiképzés következik. Ezalatt minden résztvevő egy általa választott területre specializálódik érdeklődéi körének és végzettségének megfelelően. Aki a képzési idő alatt visszakapja állást vagy új munkát szerez, bármilyen megkötés nélkül, azonnal visszatérhet a civil életbe.

A cél az, hogy a program hatására egyre többen válasszák a szerződéses szolgálatot, vagy a tartalékos szolgálati formák valamelyikét. Az első speciális tartalékosok közül sokan már komolyan érdeklődnek a katonai hivatás iránt. Számukra igyekeznek a végzettségüknek megfelelő legénységi, altiszti, vagy tiszti beosztást találni, amennyiben megfelelnek a fizikai és egészségügyi feltételeknek.

A speciális szolgálatformához egészségügyi szűrés és erkölcsi bizonyítvány szükséges. A katonai toborzók mindenben segítik a jelentkezőket, így igény esetén, megszervezik az orvosi vizsgálatokat is.A jelentkezési lapot a megyei toborzóirodákban lehet kitölteni, az előzetes kérdésekre pedig telefonon és e-mailben is válaszolnak.

Az alábbi videó bemutatja, hogyan zajlik a képzés a gyakorlatban.

Az érdeklődők a Csongrád – Csanád megyei Toborzó Iroda alábbi elérhetőségein kaphatnak részletes tájékoztatást.

Csongrád – Csanád megyei Toborzó Iroda

Szeged, Dr. Boross József. u. 5.

Telefonszám: 0662/554-070

E-mail: csongrad.toborzo@mil.hu

Ügyfélfogadás:

Hétfő – Csütörtök: 08:00 – 15:30

Péntek: 08:00 – 12:00