Áll Sándorfalva 2016-os karácsonyfája!

Kölcsey utcai ovi: udvartakarítás, felújítás társadalmi munkában
2016-11-19
Gyönyörű ünnepi díszben áll a Szabadság tér!
2016-11-25

Utoljára frissítve 2016-11-23

Ezúttal a polgármesteri hivatal előtt állították föl a fenyőfát, amelyet idén is egy helybéli lakos ajánlott föl a városnak.

Hagyománynak számít már, hogy Sándorfalva karácsonyfáját évről évre egy helyi lakos ajánlja föl. Így volt ez idén is: ezúttal Széll Józsefné Jókai utca lakos hatalmas, több mint hat métereres fenyőfája lett a város karácsonyfája, és adventi koszorújának részben az alapanyaga – erről nemsokára bővebben.

A fát a Jókai utcában ingyen vágta ki Kónya István, neki volt olyan fűrésze, amellyel meg lehetett oldani a biztonságos, gyors kivágást. Ezután a fa a SÖV Széchenyi utcai telephelyére került, ahol a hat méteres fenyőfából egy négy és fél méteres „változatot” készítettek Süli László vezetésével az önkormányzati vagyonkezelő munkatársai. Erre azért volt szükség, mert

  • a karácsonyfatalpba ekkora méretű fenyőt lehetett biztonságosan belefaragni,
  • a hivatal előtti légvezeték miatt ennél nagyobb méretű fa már balesetveszélyes lett volna.

A levágott ágak azonban nem mennek kárba, sőt: Sándorfalva adventi koszorújának díszei lesznek a fenyőágak. A fát csütörtökön délelőtt a SÖV, a Sándorfalvi Kulturális Központ munkatársai, a Sándorfalvi Pipacs Óvoda óvónőivel közösen díszítik föl.

A fa helye egyúttal arról is árulkodik, idén máshogy lesz adventre berendezve a Szabadság tér. Ezúttal Szent István szobra előtt állítják föl a színpadot, és itt lesz az adventi koszorú és a betlehemi jászol is.

Advent első vasárnapjának részletes programja elérhető már az SKK Facebook-oldalán.