A tervek szerint ma végeznek szúnyoggyérítést

Koncertek a Kastély Kávézó teraszán
2020-07-09
Betelt az önkormányzat nyári diákmunka programja
2020-07-09

Utoljára frissítve 2020-07-09

A szúnyoggyérítést végző cég tájékoztatása alapján a mai napon, július 9-én, napnyugta után végzik el a tervezett gyérítést.

A gyérítés a cég ütemterve szerint zajlik, amelynek szerves részét képezik a pótnapok felhasználása, amennyiben az időjárás úgy kívánja. Amelyik településen kedden tervezték elvégezni a gyérítést, arra végül szerdán került sor, amelyiket pedig szerdára tervezték, annak az ideje csütörtökre tolódott. A korábbi viharok miatti csúszások következtében Sándorfalván a mai napon végzik el a munkát.

Természetesen az időjárás továbbra is befolyásoló tényező.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.