A legtöbbet mi maguk tehetünk a járvány ellen

Bankszövetség: a fiókok többsége a szokott módon működik
2020-03-16
Közlemény az országos látogatási tilalommal kapcsolatosan
2020-03-16

Utoljára frissítve 2020-03-18

Ez a vírus más típusú felfogást kíván az emberek részéről is. A legtöbbet mi magunk tehetünk a járvány ellen. Fontos az egyéni felelősség. Ez egy világjárvány, sem országhatárt, sem településhatárt nem ismer. A koronavírus más típusú felfogást kíván a magánemberek részéről is.

Ezért minden magyar embertől azt kérjük, hogy a saját életében is a felelősséget és elszántságot mutasson arra, hogy megakadályozza a vírus terjedését – hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja, különösen akkor, ha más típusú betegségekkel is küzdenek. Az államtitkár arra kérte a lakosságot, hogy idős hozzátartozóik és barátaik esetében különös elővigyázatossággal tartsák be az egyébként javasolt védekezési és megelőzési előírásokat.

Felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz!

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/felhivas-az-idosekhez-es-csaladtagjaikhoz

Felhívás a társasházakhoz, a lakóközösségekhez és minden időseket fogadó intézményhez.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/vigyazzunk-az-idosekre-felhivas-tarsashazakhoz-lakokozossegekhez-es-minden-idoseket-fogado

Forrás: koronavirus.gov.hu