A gyógyszertárakban és a postán csak annyian tartózkodhatnak, ahány ablak működik

Az Önkormányzat intézményeire 2020. március 14. napjától az alábbi szabályok érvényesek
2020-03-14
Kormányablakok – Személyesen csak szükség esetén és csak időpontfoglalással, de inkább interneten intézzék az ügyeket!
2020-03-16

Utoljára frissítve 2020-03-18

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként azt kérik a gyógyszertáraktól, hogy csak annyi beteg tartózkodjon a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó ablak működik. Ugyanez vonatkozik a postákra is.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapjáról már letölthető az a plakát, amelyet a bejárathoz kihelyezve figyelmeztethetik erre a korlátozásra a vásárlókat.

Az országos tiszti főgyógyszerész az OGYÉI honlapján közzétett teendőkben azt írja, hogy amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, a patikáknak mérlegelniük kell a kiadó ablakon keresztüli gyógyszerkiadást is.

Ezen kívül az orvosi vények aláírására kihelyezett tollakat, a kihelyezett vizet és poharakat, a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyakat be kell szedni.

A postán szintén csak annyi ember tartózkodhat az ügyféltérben egyszerre, ahány ablak működik. Az ügyfeleknek az épület előtt szükséges várakoznia és megvárnia, hogy az előző ügyfél kijöjjön az épületből.

Forrás: koronavirus.gov.hu