A boldogító „igen” lehetőségei Sándorfalván

Buszpályudvar építése
2011-02-22
Önkormányzati Hírek 2011. február
2011-02-23

Utoljára frissítve 2011-02-23

A hivatali helyiségen kívüli illetve a hivatali időn túli házasságkötés engedélyezéséről és díjazásáról szóló rendelet megalkotásával a képviselő-testület azon túl, hogy jogszabályi kötelezettségének tett eleget, egy mindezidáig szabályozatlan területet rendezett a házasulandók egyéni igényeinek is teret hagyva.

A Polgármesteri Hivatal alapvető feladata, hogy a házasságkötéshez méltó körülményeket biztosítsa. Az új szabályozás értelmében a következő formákban és díjazásokért kerülhet sor a házasságkötésre:

a) hivatali helyiségben, hivatali munkaidőben – térítésmentesen;

b) hivatali helyiségben, hivatali munkaidőn túl, melynek díja 5 000 Ft vagy

c) hivatali helyiségen kívül, hivatali munkaidőben vagy azon túl, melynek díja 15 000 Ft.

 

A hivatali helyiséget a Polgármesteri Hivatal Széchenyi utca 24. szám alatti tárgyalóterme jelenti, míg a hivatali munkaidő a következő: H-K: 13-16, Sz: 8-12, P: 8-12.

 

Ezek a minimális feltételek a legtöbb jegyespár elképzeléseihez nem feltétlenül elégségesek, azonban erre az eshetőségre is felkészült az Önkormányzat: Miután a házasulandók az anyakönyvvezetővel együtt meghatározzák az esküvő számukra leginkább megfelelő időpontját, a Sándorfalvi Kulturális Központtal egyeztetve számos impozáns önkormányzati tulajdonban lévő hely közül választhatnak esküvőhelyszínt, ilyenek: a Pallavicini Kastély, a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ vagy a már bevált Budai Sándor Művelődési Ház nagyterme. Azon párok számára, akik a „boldogító igen”-t ezen hangulatos helyek valamelyikén kívánják kimondani, a helyszín kiválasztásán túl, a megálmodott környezet kivitelezésében, megvalósításában vagy a vendéglátásban is örömmel áll rendelkezésre a Sándorfalvi Kulturális Központ (elérhetőség: 62/251-291) úgy is mint e helyszínek üzemeltetője, és úgyis mint tapasztalt rendezvényszervező intézmény.

 

Természetesen a rendezvényhelyszínek Sándorfalva határain túlról is várják a párokat.